Időjárás

2019.08.15. 06:55

Megszűnik a csapadék, szeles lesz az idő

Fejér megyében csütörtökön kitisztul az ég, napközben kevés felhő lesz felettünk, reggel eshet néhol kevés eső.

fmh

Forrás: Pixabay

Az ország keleti harmadán élénk marad az északi szél. Hűvös lesz a hajnal, 8-15 fokig hűl a levegő. Délután 21-27 fokos csúcshőmérséklettel számolhatunk. Hidegfronti hatás érvényesül.

Orvos meteorológia:

Hullámzó frontrendszer vonul át térségünkön. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi- és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak.

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökre virradó éjszaka, majd nappal sokfelé kell esőre, kiadós záporokra, zivatarokra készülni. Délután még keleten és délen eshet, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. Az átvonuló frontrendszerrel így sokfelé kell csúszós, vizes utakra, helyenként vízátfolyásokra készülni.

Település: min / max:

Székesfehérvár: 11 / 24

Nap

kel: 5.40

nyugszik: 19.56

Hold

kel: 19.17

nyugszik: 4.11

Vizeink:

Duna (D.újv.): 23 C-fok

Velencei-tó: 23 C-fok

Balaton (Siófok): 23 C-fok

Rába (Sztg.): 20 C-fok

Mura (Letenye): 22 C-fok

(Előrejelzés Fejér megye – 3 napos):

péntek: 14 / 24

szombat: 13 / 25

vasárnap: 14 / 27

Pénteken mérsékelten meleg, gomolyfelhős időre van kilátás, nyugaton elszórtan, a Tiszántúlon néhol kialakuló záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel. A minimumok 9-16, a maximumok 23-28 fok között alakulnak.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, számottevő csapadék sehol nem várható. A délies szél északnyugaton feltámadhat. Erősödik a felmelegedés, 23-29 fok ígérkezik.

Vasárnap egyre több napsütés ígérkezik, csapadék nem valószínű. Erősödik a nappali felmelegedés. A hét elején ismét többfelé átléphetjük a 30 fokot. Északnyugaton helyenként feltámad a légmozgás, többfelé felerősödhet a szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!