Felhős nap

2019.09.28. 07:09

Az esernyőre is szükség lehet szombaton Fejér megyében

Hajnalban 10-15, délután 17-25 fokot mérhetünk.

Fotó: Pixabay.com

Az idokep.hu előrejelzése szerint szombaton egy gyenge hidegfront miatt sokfelé készülhetünk felhős időre, eső, zápor elsősorban az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki. A kezdetben déli szél délután északnyugatira fordul a Dunántúlon, ahol időként meg is élénkülhet. Hajnalban 10-15, délután 17-25 fokot mérhetünk, délen lesz melegebb, Székesfehérváron 21 fok körül lesz a napi maximum. Hidegfronti hatás lesz érvényben.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton elszórtan számíthatunk esőre, záporokra, így fel kell készülni a vizes, csúszós útszakaszokkal való találkozásra. Hajnali pára, köd helyenként csökkentheti a látástávolságot.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatásra számíthatunk. A frontérzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdőknél keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét alakulhat ki. A felhősebb idő miatt kicsit fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk.

Három napos előrejelzés

Vasárnap kezdetben sok felhő lesz felettünk, majd délutánra egyre nagyobb területen felszakad a felhőzet és süt ki a nap. Eső, zápor még délnyugaton alakulhat ki. Az élénk, északnyugaton néhol erős délnyugati szélben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn egy újabb hidegfront érkezik, ami jelentős lehűlést nem okoz, de a nyugati, északnyugati szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. A változóan felhős idő mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy zivatar is. Az enyhe hajnal után, napközben 19-25 fok valószínű.

Kedden a déliesre forduló szél támadhat fel többfelé, emellett sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem valószínű. A hűvösebb reggelt 18-24 fokos délutáni maximumok követhetik. Szerdától azonban jelentős lehűlés érkezhet kiadósabb csapadékkal kísérve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!