Hírek

2017.06.21. 08:10

Zeneiskola: van, aki nem költözne

Székesfehérvár - Kedden délután egy szülő leadta a fehérvári Városházán azt a 708 aláírást tartalmazó listát, amelyben a szignálók arról nyilatkoznak, szeretnék, ha a Hermann László Zeneiskola, Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a jelenlegi, Városház téri épületében működne tovább.

Kocsis Noémi

A nemrég a sajtónyilvánosság előtt is ismertetett önkormányzati tervek szerint ugyanis az intézmény a 2020-as tanévtől részét képezné a Szabadságharcos úti középiskolás campusnak, amely a zeneiskolán kívül egyesítené magában a Tóparti és a Kodolányi, valamint a szintén ide, ám nem meglévő, hanem újonnan készülő épületbe költöző Vasvári Pál Gimnáziumokat. A Hermann László Zeneiskola tanárai még az év elején szavazhattak arról, támogatják-e a költözést, de a pedagóguskar jelenleg sem egységes. Az iskolavezetés az új helyen, a mostani Kodolányi János Főiskola "A" épületében képzeli el a jövőbeni munkát - az épületet egyébként átalakítanák. Mint Palócz Réka igazgató érdeklődésünkre elmondta, a campuson sokkal több terem és modern környezet állna a zenetanárok rendelkezésére, ez a jövőbeni új szakok elindítását is lehetővé tenné, ráadásul a terveket készítő szakemberek nyitottak a változtatási kérésekre. Az igazgató egységesként kezeli az intézményt, míg a maradni szándékozó pedagógusok főképp azzal érvelnek, nem szerencsés egy alapvetően a középiskolásokat kiszolgáló campusra helyezni az alsófokú zeneoktatást, továbbá a jelenlegi, belvárosi helyszín könnyebben megközelíthető a vidékről bejáróknak.

Fotó: hermannzenesuli.hu

Az intézményben tanulókat, illetve dolgozókat érintő kérdésben a végső döntésnek egyébként június 30-ig kellene megszületnie ahhoz, hogy a zeneiskola majdani elköltöztetéséhez szükséges előkészítő munka megkezdődhessen. A Városház téri épület 2020-ig oktatási célt szolgálna, további hasznosításáról konkrétan nem nyilatkozott a tulajdonos város, de 2008-as helyi önkormányzati előtervekben a szomszédos Törökudvarral összekötve már hotel és vendéglátóipari egység célját jelölték meg a leginkább kívánatos funkcióként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!