Hírek

2017.08.10. 12:32

Kismamák hasát fogdosta egy férfi, csütörtöktől 24 órás az őrszolgálat a kórház terhesambulanciáján!

Székesfehérvár (kn) - Azóta törölt posztban panaszkodott egy kismama az egyik online babaváró közösségi felületen, hogy egy ismeretlen férfi zaklatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház terhesambulanciáján várakozó várandós nőket.

Kocsis Noémi

" A férfi hónapok óta bejár a terhes ambulanciára és zaklatja az oda egyedül érkező kismamákat. Mindig mást hazudik, hogy miért van ott, s állítólag mindig ugyanabban a ruhában van. De nagyon vigyázzatok vele. Barátnőm legutóbb beszédbe elegyedett vele, akkor azt hazudta az úr, hogy a húga éppen szül. De ő mégis lent ült az ultrahangon a kismamák között és végül barátnőm mondta, hogy ő elköszön, végzett. Jött volna vissza az osztályra, de a férfi követte őt a liftben és elkezdte tapogatni. Szerencsére csak az első emeletre jött a barátnőm, ahol gyorsan ki is szállt a liftből. Bár ezen az emeleten találhatóak a szülőszobák, de a férfi nem szállt ki, hanem ismét lement az ultrahangra várakozókhoz. Több ott várakozó  kismama is megjegyezte, hogy zaklatta már őt ez a férfi. Volt, akit már 8 héttel ezelőtt!"

Érdeklődésünkre egy nemrég ikerszülésen átesett fiatalasszony megnézte a bejegyzéshez mellékelt, az egyik kismama által készített fotót és megerősítette: néhány hónappal ezelőtt, mikor ő járt szívhangvizsgálatra az említett osztályra, ugyanez a férfi közeledett hozzá a liftben és a folyosón.

A kismamák által készített képet többen felismerték a kórházi zaklatót. (A fotón szereplők arcát a személyiségi jogokra való tekintettel kénytelenek vagyunk kitakarni).

- Pont a két hónapos bent tartózkodásom első napján szállt be a liftbe. Kérdezgetett, mikorra várom a babát, mondtam, hogy nyárra. Gyanús volt, már hallottam róla, úgyhogy nem voltam túl konkrét. Aztán mondta, hogy azt hitte, már mostanában, mert ugye elég nagy volt már akkor is a hasam. Mondtam, hogy ketten vannak. Erre már nyúlt is, hogy megfogja a hasam, de ráripakodtam, hogy hozzám ne merjen nyúlni. Ez a földszint és az első emelet között zajlott. Kiszállt velem, elindultam a terhespatológián a szobámba, még bámult utánam, de a pultnál megálltam, hogy ne lássa, hova megyek be.

Az ikres anyuka szavait a feltételezett zaklató fotóját megnézve egy másik hölgy is megerősíti, ő így emlékszik vissza a vele történtekre:

- Első találkozáskor ultrahangra mentem, akkor jött oda és kérdezte, hogy ultrahangra megyek-e, hány hetes vagyok, mennyi idős a kisfiam (ő is velem volt akkor). Elmondta, hogy az ő húga is kismama és őt várja.. Aztán ahogy bementem az ajtón, el is tűnt. Ekkor még nem is gyanakodtam, csak egy "unatkozó" pasasnak gondoltam. Ami zavart, hogy meg akarta fogni a pocakom, de ellöktem a kezét. Mindez egyébként tavaly történt, még kétszer találkoztam vele, nagyon zavaróan bámult.

Kicsit visszapörögve az időben, kaptunk még egy véleményt, a fotón szereplő férfit szintén felismerő V.-vel hat évvel ezelőtt történt ugyanilyen eset.

- Most hat éves a fiam, de terhesen ez az illető engem is zaklatott. Ahogy a barátnőmet is. Szóba elegyedik a kismamákkal és elkezdi simogatni, fogdosni a hasukat. Én akkor szóltam az orvosomnak, ő intézkedett is, a férfit a biztonságiak kitessékelték. Személy szerint most nagyon felzaklatott, hogy ez az ember még mindig oda jár perverzkedni.

Természetesen megkerestük a kórház illetékesét is, s a következő választ kaptuk az intézmény igazgatóságától: "Kivizsgáltuk az ügyet. Őr is áll már az ambulancia területén (rákérdezésre megerősítették, hogy mától 0-24 órás az őrszolgálat - a szerk.), de zaklató nincs, egy általunk megkérdezett se találkozott a jelenséggel. Fokozottan ügyelünk mindenki biztonságára!"

A rendőrséghez az elmúlt időszakban a fenti esettel senki sem fordult bejelentéssel, így egyelőre nem indulhat eljárás az egyébként többek által felismert és azonosított zaklatóval szemben.

A városi rendőrkapitányság munkatársai azt kérik, a zaklatott kismamák minden ilyen, akár múltbeli, akár friss esettel forduljanak a rendőrséghez, tegyenek feljelentést! Mint írják, " A Székesfehérvári Rendőrkapitányság ellenőrizni fogja, hogy fennáll-e olyan körülmény, amely szabálysértési vagy büntetőeljárás megindítását indokolttá tenné. Amennyiben igen, munkatársaink meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!