Hírek

2012.11.16. 12:26

Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató lett

Székesfehérvár - Közös sajtótájékoztatót tartott pénteken Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke, Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok öttusázó, Geletáné Lang Erzsébet, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára és Homm Károly, egy kft. ügyvezető igazgatója. Az aktualitást az adta, hogy bejelentették: az Alba Volán SC öttusa szakosztályának az igazgatója Vörös Zsuzsanna, a klub athéni olimpiai bajnoka lett, valamint a szakosztályt segítő támogatói szerződést is aláírtak.

Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár a magyar öttusa sport fellegvára, számos sikeres és kiváló versenyzőt adott, és ad ma is az Alba Volán SC keretein belül működő szakmai műhely az országnak. Közéjük tartozik Vörös Zsuzsanna, a megyeszékhely egyetlen olimpiai bajnoka is, akit a klub szakosztály-igazgatójává neveztek ki, s ezt Zsuzsa nagy örömmel elfogadta. A felkérés Cser-Palkovics András polgármestertől és Tóth Istvántól, az Alba Volán SC társelnökétől közösen érkezett Zsuzsához.

- Vitathatatlanul sportváros vagyunk, nemcsak a versenysportok, hanem az utánpótlás- és a szabadidősportok is nagyon népszerűek Fehérváron. Ez, minden előnye mellett meg is nehezíti a kisebb klubok, vagy a nagyobb anyagi ráfordítást igénylő sportágak  életét. Éppen ezért úgy gondolom, hogy egy olimpiai bajnok nevével fémjelzett szakosztály több eséllyel indulhat a forrásszerzésben, és azt hiszem, hogy a fiatal versenyzők számára is a legjobb ösztönző, ha Vörös Zsuzsanna személyesen segíti szakmai munkájukat. Örülök, hogy Zsuzsa elfogadta a felkérést. Az ő személye garancia lehet arra, hogy a városban ismét egységes legyen az öttusa utánpótlás-nevelés. Legyen ez üzenet házon belül és kívül is: nem lehet tartósan egy városban több szakmai műhelyt is fenntartani - mondta Cser-Palkovics András.

A tájékoztatón a MÖSZ főtitkára, Geletáné Lang Erzsébet szívből gratulált, és nagyon sok sikert kívánt Vörös Zsuzsannának, aki a következőket mondta:
- Szeretném megköszönni volt edzőimnek és támogatóimnak, mindenkinek, aki az elmúlt több mint két évtizedben abban segített, hogy eredményes és sikerekben gazdag sportolói pályafutást zárjak. Továbbá megköszönöm az Alba Volánnak azt, hogy biztosította számomra a lehetőséget, hogy edzői munkámmal itt segítsem a versenyzők felkészülését. Köszönettel tartozom polgármester úrnak és a klub vezetőinek, hogy bizalmat szavaztak számomra, s így a város egyik legnagyobb és legeredményesebb szakosztályának, a magyar öttusa legszélesebb bázisát biztosító Alba Volán SC-nek lehetek a szakosztály-igazgatója. Ez a feladat hatalmas felelősséggel, és reményeim szerint sok közös, és sikeres munkával jár. Célkitűzésem, hogy a városnak, a klubnak sikeres, és ha lehet, még sikeresebb versenyzőt, illetve versenyzőket neveljünk, akik méltán öregbítik hírnevünket. Ehhez a kihíváshoz várok és várunk minden olyan lelkes sportolót, akik csatlakozni kívánnak szakosztályunkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!