Hírek

2014.08.06. 18:20

Vizes kaland Velencén Fehérvár Szépeivel

Velence - Az eső kishíján keresztülhúzta a Fehérvár Szépe- Fejér Megyei Hírlap Királynője lányainak számításait. Végül így sem úszták meg szárazon.

Buthy Lilla

A lelkes csapat szerdán korán reggel indult volna Velencére, de a szakadó eső és a nyomában járó hideg egy rövid időre elmosta a reményeket. Dél körül barátságosabbá vált az időjárás, így a lányok kipróbálhatták, milyen érzés a Velencei-tó vízén siklani. A csapat két táborra oszlott, a szemlélődő beszélgetőkre és a didergő bikinisekre. A szárazföldi alakulattól megtudtam, a csapat nagyon összetartó, és kezdik egyre jobban megismerni egymást. Kedden Rétimajorban töltötték a napot. A csapatépítés jegyében kellett különféle logikai, önismereti és erőnléti feladatokat megoldaniuk. A lányok szerint a legviccesebb az volt, mikor fogpiszkálóval a szájukban adtak körbe egymásnak egy befőttesgumit.

A wakeboard egy a szörfözés ihlette, extrém sport. Két fajtája van a kötélpályás és a motorcsónakos. A szépségek az előbbivel, no meg a Velencei-tó vízével ismerkedhettek meg közelebbről.

– Lassú pályán kezdünk, ez nagyjából huszonnégy kilométer per órás sebességet jelent. Ezzel általában egy óra alatt mindenki megtanul wakeboardozni. A lányok első körben térdelős deszkával próbálkoznak majd, mert ez a legegyszerűbb – mondta el Széchenyi Attila, wakeboard oktató. Estek-keltek, csobbantak a királynőjelöltek is, de egy idő után valóban ráéreztek a wakeboard ízére. A lényeg, hogy a deszka fölött kell állni, és nem szabad hátradőlni. A parton szemlélődő laikusok egyébként nem is gondolnák, hogy mekkora erőkifejtés kell ehhez a sporthoz. Hogy miért tartottak karizom masszírozással egybekötött hosszabb szüneteket a lányok két próbálkozás között. – Zsírégető mozgásnak nem nevezném, inkább olyan, mint egy intenzív erőnléti edzés. Eleinte nagyon igénybe veszi az emberek izomzatát. Biztos, hogy a lányoknak is durva izomlázuk lesz másnap. Viszont nagyon könnyen hozzászokik a szervezet. Mi, rutinosabb wakeboardosok már egy-két órát simán csúszunk pihenés nélkül – tette hozzá a lányok oktatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!