Hírek

2009.07.03. 02:29

Vivien lovagolni is fog

Székesfehérvár, Pákozd - A 14 éves Kéri Vivienről lapunk június 13-án megjelent számában írtunk. Vivien beteg, a család segítséget kért a mindennapokhoz.

Kovalcsik Katalin


Vivien (balról a második) segítő embereknek köszönhetően ingyen loagolhat, gyógytornázhat
Fotó: FMH

Viviennél agydaganatot állapítottak meg az orvosok, hét év alatt három műtéten esett át, a napokban felülvizsgálatra készül. A nővérével fogtak össze, hogy a hét év történéseit megosszák lapunkkal, és általunk olvasóinkkal. A családban egyetlen kereső van, az édesapa, így minden segítséget elfogadnak.

A tizenégy éves lány kitartása sokat segített neki és a családnak is a betegséggel járó idegeskedés, szorongás elviselésében. A lakótelepi lakásba a harmadik műtét után költözött be - hatalmas meglepetésként - Rumli, a kis westi kutya. Életmentőnek érkezett, és azért, hogy örömet szerezzen a lánynak, aki hősiesen viselte a megpróbáltatásokat, és aki gyermeki örömmel fogadta a család ajándékát.

- Amióta gyermekeink vannak, mindig volt valamilyen állatunk - mesélte tegnap Kéri Györgyné Ágota, amikor elindultunk, hogy a lovasterápia részleteit megbeszéljük a szakemberrel a pákozdi Kapaszkodó Lovardában. Amikor ugyanis első riportunk készült, megtudtuk, hogy Vivien egyensúlyzavarának jót tenne a lovaglás, de ehhez természetesen orvosi javaslatra is szükség volt. A javaslat a hét elején érkezett, a terapeutától tegnap délutánra kaptunk időpontot, hogy megbeszélje a családdal a terápia részleteit. Poczik Vera terapeuta évek óta foglalkozik a lovasterápiára szoruló emberekkel, köztük különböző korú gyerekekkel.

- Ki kell tölteni egy nyomtatványt, ennek alapján döntjük el, hogyan legyen tovább.

- Viviennek csontritkulása is van - közölte az édesanya, de hozzátette, az orvos javasolta a lovaglást.

- Voltam már a Bátor táborban is, Hollandiában, a beteg gyerekek táborában egyedül is lovagoltam, az nagyon tetszett - kacsolódott Vivi a beszélgetésbe.

- Nem szoktak lepotyogni a gyerekek - folytatta Poczik Vera. - A terápiás lovaglásnál mindig foglalkozik valaki a lovasokkal, a lovaink pedig igen nyugodt állatok. A terápia fél óra, júliusban négy alkalommal tudjuk fogadni Vivient. Az augusztus szünet, szeptemberben meglátjuk, lesz-e hely.

A kislány lovaglásának négyszer fél óráját a szerkesztőség kifizeti. A Viktória Rehabilitációs Központban a heti nyolc alkalmas gyógytorna 2400 forint, de az alapítvány elnöke, Horváth Klára elmondta, Vivien családjának nem kell fizetnie a gyógytornáért.

- Az orvosi ajánlást a gyógytornásznak kell majd odaadni - folytatta Horváth Klára, miután Vivienék kiválaszották a hétfőt és csütörtököt a gyógytorna időpontjára. Kedden Vivi lovagolni fog, az előbbi két napon pedig gyógytornász segíti az életét.

A június 13-án megjelent írásunk után egy Nagyszombati úti család felhívta a Kériéket, kilenc labrador született, azóta Vivi, ha ki tudják vinni, simogatóba jár a kutyacsaládhoz, nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!