Hírek

2013.01.02. 14:56

Visszapillantás 2012 - Fontosabb történések tavaly januárban

FMH - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2012-es esztendőben. Legyen az politika, közélet, sport, kultúra.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári tűzoltóságon állománygyűlés keretében jelentették be az önkormányzati tűzoltóság állami integrációját. A hatósági feladatokat a tavalyi  esztendőben új szervezetek vették át, Székesfehérváron és Dunaújvárosban katasztrófavédelmi kirendeltségek jöttek létre. A tűzoltóságoktól már komplex kárelhárítást várnak el, feladataik nem érnek véget a közvetlen veszélyhelyzetek megoldásával.

Ocskay Gábor tavaly januárban volt 60 éves, sokan köszöntötték (Fotó: Fási László)

A magyar sikersport, a vízilabda háromnapos ünnepét láthatták a sportág szerelmesei tavaly januárban Székesfehérváron. Klasszisok voltak az uszoda medencéjében, hazánk veretlenül nyert nemzetközi tornát. Akkor még nem sejtettük, hogy az olimpia nem úgy sikerül majd, mint vártuk.

Először rendezték meg Fehérváron a menyasszonyok szépségversenyét az Esküvő kiállítás alkalmával.

Kiraboltak egy taxist a megyeszékhelyen: két férfi szállt az autóba és egyikük kést nyomott a sofőr torkához.  A támadókat gyorsan elfogták.

Kovács Istvánt leigazolta a Videoton FC. Ma már tudjuk, a klub igen jó vásárt csinált a 20 esztendős futballistával.

Tüntettek a székesfehérvári Városháza előtt azután, hogy elterjedt a hír: roma kulturális központtá alakítanák a bőrgyár épületét. A közgyűlés döntött: nem adják oda az épületet.

Első fokon ítéletet hirdettek a nádasdladányi emberölés ügyében.    Mindkét 36 éves vádlott életfogytiglant kapott azért, mert 2010. február 22-én otthonában megöltek egy  idős helybéli férfit. Tizenháromszor szúrták meg az áldozatot.

Tíz kutyát és egy macskát vittek el egy kőszárhegyi családi házból, a tulajdonost állatkínzással vádolták meg. Az amerikai nagykövet a Tevékenyen a közösségért elnevezésű díjjal tüntette ki a velencei alapítású Baptista Szeretetszolgálatot. A segélyszervezet tavaly sokat fejlődött.

Nem választottak igazgatót a Vörösmarty Színház élére, inkább új pályázatot írtak ki.

A telekis Ondi Boglárka nyerte el lapunk Aranytollát, amelyre a Sétában résztvevő középiskolások pályázhattak.

Hatvanadik születésnapján köszöntötték  Ocskay Gábort, a "hokipápát" tisztelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!