Hírek

2017.08.30. 18:02

Visszakaptak csaknem kétszázezer forintot! Csökkentenék a rászorulók terheit

A szennyvízcsatorna-fejlesztés hozzájárulási egységének mértéke a támogatásoknak köszönhetően a múlt év júniusától jelentősen csökkent, a különbözetet visszafizették a lakosságnak

V. Varga József

A szennyvíz-bekötések 75 százaléka 2015-ben megvalósult

A képviselő-testület szerdán délután tárgyalt a talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról szóló rendelet, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló rendelet módosításáról.

Enying talán az utolsó város volt a Dunántúlon, ahol csupán néhány éve valósult meg a szennyvízcsatornázás. A pályázatban meghatározott elvárások szerint a bekötések 75 százaléka 2015-ben megtörtént – mondta el lapunknak Viplak Tibor polgármester. A 92 százalékos rákötésnek 2020-ig kell megvalósulnia.

A szennyvízcsatornázás komoly torlódásokkal járt annak idején, Enyingen

A grémium már korábban szeretett volna kedvezményt adni a talajterhelési díjjal kapcsolatban, de sajnos nem járhattak sikerrel, mert a csökkentés jogszabályba ütközött volna.    A csatornafejlesztés hozzájárulási egységének mértéke a támogatásoknak köszönhetően 2016 júniusától 280 ezerről 82 ezer forintra csökkent, az összeg különbözetét visszafizették a lakosságnak.

Amint megtudtuk: talajterhelési díjat azoknak kell fizetniük, akik még nem kötöttek rá a csatornahálózatra.

A nem közműves háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi rendeletet a szociálisan rászorulók terheinek csökkentése miatt módosította a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!