Hírek

2012.09.28. 18:28

Világnapi, zenei est Fehérváron

Székesfehérvár - A Zene világnapja alkalmából ismét nagyszabású ünnepi estet rendeznek a városi sportcentrumban, október 1-jén 18 órakor. Fellépnek a város kórusai, több mint hatszázan szerepelnek a műsorban.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A programról pénteken sajtótájékoztatót tartottak.  A  műsort ezúttal is Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója állította össze, mégpedig Kodály Zoltán   előtt tisztelegve, aki 130 éve született és 45 éve halt meg.  Az est nagy részében   ezért Kodály-művek és feldolgozások  hangzanak el, köztük igazi klasszikusok.  Emellett  az idén is lesz különlegesség: közép-andoki, dél-bolíviai népdal  csendül fel,  de lesz makedón népdal  és tánc is.   S nem marad el a mindig  nagyhatású, nagysikerű közös éneklés sem.  A  Zene világnapja igazi ünnep, hiszen  az esten adják át  a város zenei kitüntetését, a Fricsay-díjat és az Év kórusa elismeréseket.

A műsor szervezésében oroszlánrészt vállalt  a Vörösmarty Színház. A kreatív igazgató, Matuz János   szerint párját ritkítóan színvonalas lesz a zenei műsor, akárcsak az, hogy ennyi kórus színre lép.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!