Hírek

2017.05.01. 21:15

Fókuszban a sport és a mozgás - Lezajlott a VII. Sportmajális Fehérváron

Hamar lekerültek a reggeli pulóverek az emberekről: a május lelkesítő verőfénnyel és igazi sportmajálissal köszöntött be. Tódultak is az emberek a Bregyó-közbe.

Laci Patrícia

Kellemes, kora nyárias időjárásban lehetett részünk hétfőn. Az időjárás a majálisnak is kedvezett: rengeteg család, illetve baráti társaság látogatott ki a Bregyóban megrendezett Sportmajálisra, amit idén már hetedik alkalommal szerveztek meg. Az esemény tematikája elsősorban a mozgásra épült.

Több évtizeddel ezelőtt látott már hasonlót a Csónakázó-tó: mostantól újra kedvez a vízi sportok szerelmeseinek Fotó: Simon Erika

Szinte az összes fehérvári sportegyesület képviseltette magát a helyszínen, a színpadi produkciók között is nagy szerepet kapott a mozgás, például volt hip-hop, illetve rock and roll tánc, karate vagy éppen kettlebell-bemutató. A Bregyó mellett közvetlenül vidámparki játékokra ülhettek fel kicsik és nagyok, de a gyerkőcök felesleges energiáikat levezethették az ugrálóvárakban is.

A Szabadművelődés Házánál népi játékokat próbálhattak ki az érdeklődők, de az egyik legnagyobb szenzáció kétségkívül az volt, hogy a nemrégiben megújult Csónakázó-tónál 11 órakor újra vízre eresztették a csónakokat, kajakokat. Mostantól hétköznap is lehet majd csónakázni!

A VII. Sportmajálison rengeteg sportegyesület képviseltette magát, sőt, a meghívott vendégek között volt például Fa Nándor is.

Az érdeklődők kipróbálhatták magukat az ülőröplabdában is Fotó: Simon Erika

A mozgás szerelmesei nem unatkozhattak a VII. Sportmajálison, amelyen különféle sportágakkal ismerkedhettek meg, volt például kosár, tenisz, karate, jóga, kettlebell, s még sorolhatnánk. A nagyszínpadon egész nap a mozgásé, illetve a sportolóké volt a főszerep, közös beszélgetés volt például Fa Nándorral, aki a nemrégiben véget ért, Földet megkerülő vitorlásversenyen nyolcadikként ért célba.

Több sportegyesület is bemutatót tartott a nagyszínpadon, például az Alba Regia SC Karate Szakosztálya, melynek vezetője, Kovács Ferenc elmesélte, hogy a sportolás népszerűsítésére kiváló alkalomnak számít a majális, ráadásul a tagok is szerették volna képviseltetni magukat az eseményen. A szakosztály vezetője elmondta, a nap folyamán több nyilvános edzést is tartottak a látogatóknak.

A kisebb gyermekek a kettlebell-lel is megismerkedhettek

- Sok ismerősöm van, akikkel találkozom itt a majálison, ez pedig nagyon jó érzés - tette hozzá Kovács Ferenc.

Gede Ferencné, a Videoton Nyugdíjas Klub tagja rendszeresen kijár a Sportmajálisra a klubtagokkal, mint mondta, jól érezték magukat az eseményen, emellett a barátokkal is ki tudtak kapcsolódni. Gede Ferencné szerint érdemes a sportot népszerűsíteni, főleg a fiatalok körében, hiszen bennük van a jövő.

A Sportmajális különlegessége a Székesfehérvári Érzékenyítő Program bemutatkozása volt idén: a Bregyóban az Alternatíva Közhasznú Mozgássérült Egyesület, a SINOSZ Fejér Megyei Szervezete, a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete és a Viktória Rehabilitációs Központ részvételével szerveztek programokat. A látogatók kipróbálhatták az ülőröplabdát, az ülőteniszt, a vakfocit, a tandemezést, volt siketlimpia és találkozhattak paralimpikonokkal, Pap Bianka paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakossal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!