Hírek

2017.05.02. 15:00

Közel fél mázsa törpeharcsát fogtak ki a Vértesacsai tóból

A Vértesacsai Horgász Egyesület ebben az évben is megszervezte a Törpnapot a tónál. A rendezvényen közel 150 fő vett részt.

Laci Patrícia

Hagyománynak számít a Vértesacsai Horgász Egyesületnél, hogy május 1-jén megszervezik a Törpnapot a Vértesacsai tónál, ez természetesen idén sem volt másképp.

Schilling Jánostól, az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy közel 150 ember látogatott ki a rendezvényükre, sőt, az érdeklődők körülbelül egyharmadát kisgyermek tette ki. A nap különlegessége az volt, hogy bárki pecázhatott horgászengedély nélkül, bár a versenyen előírták, hogy csak törpeharcsát lehetett megtartani a kifogott halak közül, a többi halfajtát vissza kellett dobni a vízbe.

A horgászverseny harmadik helyezettje  Matiszkó Valentin, a második Radics Viktor, az első pedig Kovács Benedek lett, utóbbi összesen 3,3 kilónyi törpeharcsát fogott ki a tóból. Schilling János azt is elmondta, hogy a horgászverseny alatt összesen kihalászott törpeharcsa súlya 45 kilogrammot mutatott a mérlegen. A verseny végén ebédre hívták meg az érdeklődőket, a babgulyást Homoki József készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!