Hírek

2017.06.07. 19:15

Vértesacsa: három jelölt indul a posztért

Vértesacsa - Négy testületi tag szavazatával még február 28-án oszlatta fel magát a helyi képviselő-testület, ezért időközi választást kellett kiírni. A szavazók június 18-án, vasárnap dönthetnek a képviselők és a településvezető személyéről.

Tihanyi Tamás

A vértesacsai önkormányzat képviselő-testületének tagjai - Einvachter Szabolcs, Berényi László, Ujvári Pál és Vuity Antal Béla - írásbeli indítványukkal kezdeményezték a képviselő-testület feloszlatását, amit február 28-án meg is szavaztak. A testület három tagja, Kovács Zoltán polgármester, Schilling János alpolgármester és Radványi János képviselő nemmel voksolt.

A feloszlatás indokaként az indítványozók azt jelölték meg, hogy a települési önkormányzat a kiírt pályázatokat nem megfelelően használta ki, illetve a polgármester településfejlesztés irányába mutató tevékenysége nem egyezik a képviselők fejlesztési terveivel.

Kovács Zoltán polgármester mindezt nem tartotta megalapozottnak, a véleménye az volt, hogy Vértesacsa minden tudomására jutott és fejlesztési céljainak, anyagi forrásainak megfelelő pályázaton indult, több nyertes pályázatuk is készült. Kovács Zoltán szerint soha nem fordult elő a testületi munka során, hogy valamely fejlesztési elképzelést ne fogadtak volna el képviselőtársai, vagy esetleg módosító indítvánnyal éltek volna a fejlesztési célokat illetően.

Az időközi választás kiírásáról, annak időpontjáról a helyi választási bizottság március 13-án döntött: a határozat alapján az időközi választás június 18-án, vasárnap lesz. A költség a települést terheli: ez várhatóan egy, másfél millió forintos kiadást jelent.

A helyi választási bizottság kisorsolta a képviselő- és a polgármesterjelöltek szavazólapon való sorrendjét, mi is így közöljük. Képviselőjelöltek: Homoki József, Kara Nikoletta, Schilling János, Kovács József Csaba, Blaumann Helga Anna, Pálinkás István, Kovács Zoltán, Vaczula Gábor, Einvachter Szabolcs, Mezei-Rácz Ferencz, Kollár Gábor Ferenc, Vuity Antal Béla, Radványi János, Ujvári Pál, Márta Gyula. Polgármesterjelöltek: Kollár Gábor Ferenc (Munkáspárt), Einvachter Szabolcs (független), Kovács Zoltán (független).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!