Hírek

2014.06.05. 11:28

Véres titok az egykori vadászgyilkosság hátterében?

Sárszentmihály - Az SMS-párt európai parlamenti listavezetőjeként azt tervezte, ha mandátumhoz jut, választ kaphat kérdéseire. Tóth Tamás nem kapta meg ezt a lehetőséget, de nem adja fel.

Tihanyi Tamás

Egy férfi térdel a földön a kopjafák között és a fájdalmát dajkálja. A felhők szürke árnyékot vetnek a tájra, a Sárrétre és arra a helyre, ahol 22 évvel ezelőtt vadásztársával együtt meggyilkolták a fiát, ifjabb Tóth Tamást.

- Szerintem az első pillanatban tudták a hatóságok, hogy kik a tettesek, illetve, hogy kire fogják majd rá a gyilkosságot - nyilatkozta az apa, Tóth Tamás a Fejér Megyei Hírlapnak. - Azt el tudom képzelni, hogy fizikailag ők húzták meg a ravaszt, de a háttérben van egy nagy titok. Én ezt a titkot akarom tudni. Az ellentmondásokat összeraktam. Csaknem biztosan tudom, hogy mi miért történt, de még nem mondom el, mert nem vagyok a végén. Két gazemberre kenték rá a gyilkosságot, akik fizikailag lehettek tettesek, de mögöttük többen álltak.

Tóth Tamás nemrégiben levelet kapott egy ismeretlentől, amely megerősítette véleményében.

- A szálak igen magasra vezetnek, óriási pénzek felé. És mindent elkövetnek, hogy én a valóságot ne tudjam meg, de  megesküdtem, hogy végigcsinálom, amit elkezdtem, ha addig le nem lőnek. Vannak a fejemben nevek? Igen. Olyanok is, akik hatalomban vannak, hiszen el tudják érni, hogy engem minden körülmények között gáncsoljanak.

Tóth Tamás az SMS-párt listavezetője volt az európai parlamenti választásokon.

- Voltam olyan naiv, előre kikiabáltam és elmondtam, én azért szeretnék európai képviselő lenni, mert annak olyan hatalma van, hogy ha  rámutat egy ajtóra, akkor az kinyílik. És akkor megtudhatnám, miért van titkosítva a fiam egyik gyilkosának két búcsúlevele. Elmentem a temetőbe, ahol a fiam nyugszik. Ahogy kiléptem onnan,  megszólított egy asszony, mit szólok ahhoz, milyen aljas gyilkosság történt megint. Azt mondta, ilyen emberek kellenek, mint én, hogy ne legyen annyi gyilkosság, de aztán elment szavazni egy olyan pátra, amelynek nincs  programja a bűnözés visszaszorítására.

Tóth Tamás azt mondja, már régen tudomásul vette, bármit tesz, a fia nem támad fel.

- Az volt a gondolatom, hogy akkor legalább mást mentsek meg, másnak ne kelljen a temetőbe mennie. Akkor kezdtem küzdeni a halálbüntetés átmeneti visszaállításáért, miközben egyre inkább rá kellett jönnöm, azon túl, hogy ott a fiamat és a barátját lemészárolták, azon túl semmi nem igaz a meséből. A fiam és a barátja rossz időben rossz helyen volt. A helyszínen egy gazság bizonyos lépését követték el, és ebbe belesétált a fiam és a barátja. Ha csak annyit mondtak volna, hogy menjenek el, mert itt egy katonai akció folyik, ők még mindig élnének. Valószínű az volt kiadva, hogy nem lehet tanú, az ott lévők pedig ezt maradéktalanul betartották. Amikor a  Csillagban rákérdeztem Benére, az egyik gyilkosra, hogy mit kerestek a Sárréten, és mit csináltak, azt mondta, amit mondanak erről, abból egy szó sem igaz. Az, hogy a kincsesbányai pénzszállítót akarták kirabolni, az mese, az egy maszlag. És az sem biztos, hogy Donászi öngyilkos lett.

Egy férfi térdel a földön, felette meghasad az ég a fájdalmától. A két évtized nem hozott számára megnyugvást, amely helyébe kételkedés, majd meggyőződés költözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!