Hírek

2017.03.08. 15:22

Velence tarolt - megdöbbentő mértékben emelkedett az itt töltött vendégéjszakák száma

Velence – A számok s a rendezvények is azt mutatják: nagy lendületet vett a Velencére irányuló turizmus. Az idei évre további növekedést várnak.

S. Töttő Rita

Több mint a duplájával, 114,6 százalékkal emelkedett a szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák száma Velencén 2015-höz képest 2016-ban – adott tájékoztatást a város önkormányzata.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a legnagyobb forgalmat bonyolító vidéki települések közül az első huszonöt adatait állította sorba a Turizmus Online a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák mennyisége alapján.

A rangsorból kitűnik, hogy 2015-höz viszonyítva 2016-ban messze a velencei vendégéjszaka növekedés a legmagasabb, a második legmagasabb százalékos növekedést ugyanis Harkány érte el 19,2 százalékos eredménye!

A remek eredmény kapcsán Velence polgármestere, Koszti András elmondta: 2014-ben új alapokra helyezték a turizmust, ami úgy tűnik, most ért be. Ekkor ugyanis kínálatukat olyan programokkal egészítették ki, amelyek az aktív turizmust keresők számára is vonzók, és olyan rendezvényeket találtak ki és valósítottak meg, amelyekre nem csak a környéken, az egész országban odafigyelnek. Ilyen, tömegeket megmozgató esemény például a Velencei Karnevál is, amelyre nem rég került sor idén is.

Az idei remények további előrelépéssel kecsegtetnek, ugyanis a már évek óta visszatérő EFOTT, s más, már bevált rendezvények mellett a tóparti város bekerült a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny vérkeringésébe is, ahol a második szakasz rajthelyszíne lesz Velence június 29-én. Íígy 2017-ben még tovább emelkedhet az ide érkező turisták, ezzel együtt a vendégéjszakák száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!