Hírek

2010.11.06. 03:29

Vége a szélmalomharcnak

Sárbogárd - Az új polgármester az egység megteremtésére törekszik a testületben. A jelek biztatóak: együtt dolgoznak a városért a fideszes és a független képviselők, a civilek.

V. Varga József

A polgármester programjában első helyen áll a változás, a munkahely-teremtés és az összefogás hármasa. Véleménye szerint a változás megmutatkozik a testületi munka hangnemében, továbbá abban, hogy képviselőik az élet egyéb területein már bizonyítottak, s a közösséget munkájuk mellett szolgálják. Változás még: országgyűlési képviselőjükkel aktív a munkakapcsolatuk.

A munkahely-teremtés az ipari parkok életre keltésével valósítható meg. A tulajdonosokkal megkezdték az egyeztetéseket, szándékuk több kisebb vállalkozás letelepítése. A napokban felveszik a kapcsolatot a nemzeti vagyonkezelővel, a volt magyar laktanya hasznosításáról. A befektetőket az engedélyezési eljárások rugalmasságával, az ügyintézési határidők rövidebbre szorításával tudják befolyásolni . Ha elképzeléseik megvalósulnak, az ottani terület kiajánlásával is vonzóbbá tehetik a sárréti várost.

Az összefogás több szintű. Novák-Kovács Zsolt alpolgármester vezetésével összehangolják a civil szervezetek tevékenységét a képviselő-testület működésével, emellett a testület döntéseit közérthetően tudatják a lakossággal. Az összefogás azért is fontos, mivel Fejér megye déli része hátrányos helyzetű térség, eddig kimaradtak a vidékfejlesztésből. Sükösd Tamás, a Sárbogárdi Többcélú Kistérségi Társulás elnökeként erősíteni kívánja a város központi szerepét, a többi kilenc önkormányzattal és a honatyával közösen lobbizva a fejlesztési forrásokra.

 

A munkahely-teremtés mellett fontos tennivalójuk a felszíni csapadékvíz elvezetése. Hatékonyabb megoldást keresnek a - településről a vizet elvezető - kilenc közcélú árok kezelésére, amely egyébként a vízi társulat feladata lenne. További terveiket az országos költségvetési irányszámok megismerését követően dolgozzák ki.

Lényegesnek ítélik: a központi döntés szerint miként alakul jövőre a közcélú foglalkoztatás. Sárbogárdon jelenleg csaknem 250 ember dolgozik közmunkában, beépülve az intézmények szervezeti rendszerébe. Intézményeik - különösen az iskolák - fűtéskorszerűsítése és hőszigetelése elodázhatatlan. A testület felelőssége pedig, hogy a szükséges pályázati önrészeket a költségvetésből kiszorítsák. Sárbogárdon - a területi széttagoltság ellenére - folyamatos a rendőri jelenlét, a település a közrend és a közbiztonság szempontjából egy élhető kisváros képét mutatja.

A 38 éves polgármester Sárbogárdon született, és itt járt iskolába, a városban él. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, 1997-től ügyvédjelöltként, 2000-től ügyvédként dolgozott. Felesége, Ibolya igazságügyi ügyintéző, 11 éves Gergő fiuk elsős a gimnázium nyolcosztályos képzésében, 6 éves Csenge lányuk nagycsoportos óvodás. Ha tehetik, kirándulnak, illetve közösen igyekeznek szépíteni házuk környékét, a kertet, az udvart.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!