Hírek

2013.06.25. 09:58

Vasak a flaszteren és rock ezerrel!

Polgárdi - Protestálnak a lakók: évek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak a motoros találkozók alkalmával a volt laktanyánál. Elviselhetetlen az a három nap, s főleg az éjszakák a zaj miatt.

V. Varga József

Mintha a senki földjén élnének, a város nem vesz róluk tudomást, elfelejtkeztek az ott lakókról - kereste meg panaszukkal a Hírlap szerkesztőségét több lakótelepi lakos nevében egy nevének elhallgatását kérő olvasónk (név és cím a szerkesztőségben).

Felpanaszolta, hogy évek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak a motoros találkozók alkalmával a volt laktanyánál. Elviselhetetlen az a három nap, s főleg az éjszakák: motordübörgés és zeneszó ezerrel - mondta. Nem ezt ígérték nekik még a 2010-es önkormányzati választások előtt. Szerintük egy polgármester mindenki polgármestere kell, hogy legyen. Úgy gondolják, hogy a diszkó is engedély nélkül működik a házaktól pár méterre - éppen ezért birtokvédelmet kértek a jegyzőtől. Mindkét esetben megnyugtató megoldást remélnek.

 

Motorok és épületek. Mintha a senki földjén élnének (Fotó: V. Varga József)

 

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén tárgyalt a motoros találkozók ügyéről - tájékoztatta lapunkat Nyikos László polgármester. Amint megtudtuk: a Fekete Sas Motoros Nemzetség az idén immár 19. alkalommal rendezi meg a nemzetközileg is ismert és elismert találkozót. A rendezvény nagy múltra tekint vissza, a városba érkező vendégek száma minden évben több ezres nagyságrendű. Mindenképpen köszönet illeti az egyesület tagjait az ötletért, a szervező munkáért - húzta alá az elöljáró.

A képviselő-testület egyetértett abban, hogy egy település életében meghatározó erővel bíró rendezvénysorozatot nem lehet egyik évről a másikra megszüntetni. A motorosok, a fiatalok és a városvezetés örömére eddig minden évben, rendben lezajlott a buli. Az önkormányzati képviselők ellenben jogosnak és megalapozottnak vélik azokat a lakossági panaszokat is, melyek a találkozók kapcsán eljutottak hozzájuk.

 

Motorok a téren, lakótelep a fák között

 

Figyelembe véve, hogy a tizenkilenc évvel ezelőtti helyszín és környezete jelentős mértékben megváltozott, az idén feltételhez kötötték az engedély kiadását. A polgármester egyezséget ajánlott a szervezőknek, hogy ebben az évben és jövőre - amennyiben minden szükséges szakhatósági engedély a rendelkezésükre áll - a város megadja a közterület használati engedélyt a rendezvény megtartásához. Így jövőre sem lesz akadálya a jubileumi, 20. motoros találkozó megszervezésének.

Eszerint tehát még kétszer három nap türelmet kérnek a környéken élő emberektől. A jövő évet követően a város a szóban forgó övezetben nem ad ki engedélyt a motoros találkozóra és a zenei fesztiválra. Új helyszínt kell keresni! Úgy véli a grémium, hogy döntésükkel végérvényesen biztosítani tudják majd a lakótelepen élők nyugalmát és megelégedését.

 

Nyikos László polgármester: Jövőre a jubileumi, 20. találkozót még a jelenlegi helyen rendezik meg

 

Az adott területen működő vendéglátó egység minden működési engedéllyel rendelkezik, és legjobb tudomása szerint rendszeresen átesik a hatósági vizsgálatokon - tette hozzá a másik panaszra reagálva Nyikos László.

Amint Pahola Tünde jegyző kifejtette: a lakótelepről eddig két alkalommal érkezett birtokvédelem iránti kérelem a diszkó miatt. Mindkétszer a közös képviselő adta be a kérelmet. Az elsőt később visszavonta, így az eljárást megszüntette a hatóság. A második alkalommal benyújtott kérelem alapján lefolytatták az eljárást, a jegyző tanúkat is meghallgatott az ügyben. Az eljárás végül a felek közötti egyezséggel zárult, a határozatot a közös képviselő és a vendéglős is megkapta.

 

Fel hát színpadra, muzsikára, dalra! Játszik a Gate zenekar

 

Ősz haj és körszakáll, fekete szerkó, arany-fekete színű 1100-as Yamaha. „Én, kérem, régi motoros vagyok ”

 

Szelíd motorosok valahol Polgárdiban. Mi szem-szájnak ingere

 

Szép lányok sisak nélkül - Hondával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!