Hírek

2017.08.31. 13:07

Varga Gábor díszpolgári címe – Jól ismeri a vidék helyzetét: benne él

Lepsény – A képviselő-testület augusztus huszadika alkalmából a nagyközség díszpolgárává választotta Varga Gábor országgyűlési képviselőt, miniszteri biztost Megtisztelő a feladat, hogy a megye déli részét szolgálhatja – mondja

V. Varga József

Varga Gábor a Fejér megyei 5. számú egyéni választókerület országgyűlési képviselője 2010 májusa óta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015 júniusától megyei fejlesztési biztosnak nevezte ki.

Országgyűlési képviselőként jól ismeri a vidék helyzetét – benne él. Korábban Cece polgármestereként szolgált, családjával ma is ott élnek, négy gyermekük van. Képviselői munkáját „bejáróként” végzi: feladatai szerint a dél-mezőföldi településről jár fel Budapestre, a parlamentbe. Úgy mondja: esténként mindig a falujában, a saját ágyában hajtja álomra a fejét.

Feladatai közé tartozik, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzat, a települési önkormányzatok, valamint a megyei kormányhivatal képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását. A megyei tervek kiemelt figyelmet fordítanak Fejér megye déli részére: Dél-Fejér felzárkóztatása fontos cél.

Munkája során mindig szívén viselte Lepsény sorsát, közreműködésével, objektív, településfejlesztő szemléletével mindig azt tartotta és tartja szem előtt, hogy az egész választókerület fejlődjön, és minden település megkapja azt a támogatást, amely az ott élők érdekeit a leginkább szolgálja – állt a kitüntetett laudációjában.

A területi operatív programok keretében több sikeres pályázatot mondhat magáénak a nagyközség, melyekben Varga Gábor szakmai javaslatai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy korszerű egészségház épül a faluban, bővül és fejlődik a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrája, és az energetikai korszerűsítések keretében felújítják az általános és művészeti iskolát is.

A képviselő-testület, a falu a díszpolgári cím adományozásával köszöni meg Varga Gábor településért végzett munkáját, és bíznak abban, hogy Lepsény mindig a szíve csücske marad – húzta alá Salamon Béla polgármester.

– „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Amint Tamási Áron Ábelje megtanulta, úgy jómagam is: akárhol is vagyok a világban, mindig a Mezőföldön vagyok otthon! – hangsúlyozta lapunk kérdésére Varga Gábor.

A szülőföldjét az ember nem választja. A szülőhelyét, ugyanúgy, mint a szüleit, a Gondviselőtől kapja – emelte ki a honatya.

Varga Gábor országgyűlési képviselő, Salamon Béla polgármester és Tóth Andrea jegyző Fotó: V. Varga József

Az élet egyik legnagyszerűbb és legmegtisztelőbb feladatának mindig is azt tartotta, amikor a közösséget szolgálhatta. Polgármesterként Cecén, és országgyűlési képviselőként Fejér megye déli részén. A Mezőföld polgárainak felhatalmazása és bizalma segíti hozzá a legnehezebb feladatok megoldásához is, egy olyan időszakban, amikor alapvető és gyökeres változást kell végrehajtani Magyarországon és Európában – folytatta gondolatát beszélgetésünk során.

– Köszönöm a megtisztelő címet, Lepsény legnagyobb kitüntetését! – mondta a díszpolgári cím átvételekor. – Ez az elismerés új lendületet ad ahhoz, ami rám vár. Újabb kötelékkel fűz a községhez, a közösséghez.

Van iránytűnk, tehetségünk és küldetésünk, és tudjuk, merre vezet az út egy jobb, együttműködőbb ország felé – fejtette ki végül érdeklődésünkre. Vannak közös nemzeti és mezőföldi céljaink. Mindezek eléréséhez használjuk a szeretet, az összefogás, a hit és a hűség erejét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!