Hírek

2017.08.15. 15:25

Változékony időben változékony halfogás a Velencei-tónál

DINNYÉS - A horgászok szerint a változékony időben változékony halfogásra lehet számítani a Velencei-tónál.

Lovász Lilla

A nemrég még forró napokat erős széllel, esővel érkező hűvösebb idő váltotta a Velencei-tónál, ami a halfogásban is változékony eredményt hozott.

- Voltak gyengébb napok, mikor nehezen lehetett halat fogni, de akadtak kifejezetten jó napok is, mikor nagyon szép zsákmányt lehetett elérni.

A székesfehérvári Molnár Sándor egy szép pikkelyes pontyot fogott a tó északi oldalán

Az egyik legszebb fogást annak a két horgásznak sikerült produkálnia, akik egy hétközi éjszaka alatt 4 termetes pontyot tudtak megszákolni, amelyek összsúlya meghaladta a 20 kilót. Ráadásul ezen felül is számos kapásuk és akasztásuk volt az etetett helyükön - mondta el lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Hozzátette: - Ragadozókat is fogtak a horgászok az elmúlt napokban, csukát, balint, süllőt, kisebb harcsákat, de kiemelkedő fogást nem tapasztaltunk.

A szakembertől megtudtuk, a halutánpótlásról ismét gondoskodott a vízhasznosító MOHOSZ: a múlt hét közepén mintegy 35 mázsányi háromnyaras, horogérett ponty érkezett a Velencei-tóba, ezen a héten pedig újabb telepítés várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!