Hírek

2017.08.22. 15:49

Dózsa István köszöntése - Derűsen élni, jó hatással másokra

Enying, Kisláng – Te Deum laudamus – Isten, téged dicsérünk! A székesfehérvári szolgálatba került István atyára jó szívvel emlékeznek hívei.

V. Varga József

Az enyingi önkormányzat képviselő-testülete Dózsa István részére a helyi közösség érdekében kifejtett kimagasló munkájáért, tisztelete kifejezéseként, az Enying Városért Érdemérem kitüntetést adományozta. A kitüntetést az augusztus huszadikai városi ünnepségen Viplak Tibor polgármester adta át.

István atya 2000 augusztusától látta el Enyingen és az egyházi értelemben hozzá tartozó településeken – Balatonbozsok, Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb és Mezőszentgyörgy – a plébánosi teendőket. Enyingen és térségében fiatalos lendülettel kezdett hozzá a közösség építéséhez, nyaranta hittanos táborban vett részt a gyerekekkel, gyakran vitt gyermekcsoportokat kirándulni. A felnőtteknek bibliakört tartott, közvetítette számukra a Biblia üzenetét. Katekézist vezetett arról, hogyan lehet életünket vallásos módon élni. Zarándoklatokat szervezett a családoknak.

Dózsa István (j) városi kitüntetésben részesült. Fotó: V. Varga József

Dózsa István 1997-től püspöki tanácsos, 2003-tól esperes és tanácsadó plébános, 2009-tól címzetes kanonok, 2012-től egyházmegyei vagyonkezelő. Spányi Antal megyés püspök 2017 augusztusától Székesfehérvárra helyezte, a Belváros Szent István király plébániájára.

A hűség, ami megtart – jegyezte meg István atyáról a kislángi Tóth Terézia. Amint a többi plébánián, úgy Kislángon is méltó módon köszöntek el tőle. Nemcsak lelkileg építkezett, de a gyakorlatban, a templomi felújítások során is. Mindig jó lelkipásztorként szolgált, jó közéleti emberként, jó emberként...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!