Hírek

2014.03.27. 16:40

Fejér megye 4. számú választókerület jelöltjei

Ezúttal Fejér megye 4. számú országgyűlési választókerületének indulásra jogot szerzett egyéni képviselőjelöltjeit mutatjuk be: ők éltek a felkínált lehetőséggel, s eljuttatták szerkesztőségünkbe bemutatkozó írásaikat.

Bizonyára olvasóink előtt is ismert, hogy a 2014. évi parlamenti választások új szabályok szerint zajlanak. A törvényhozás csökkentette a parlamenti képviselők számát, így csökkent az egyéni képviselők számais. Ennek megfelelően a korábbi választókerületi határokat is módosítani kellett. Fejér megye 4. számú választókerülete néhány települést leszámítva a dunaújvárosi járás településeit foglalja magában, székhelye Dunaújváros. A kialakított választókerületek átnyúlnak a közigazgatási határokon, így a dunaújvárosi járás 16 települése közül 9 alkotja Fejér megye 4. számú választókerületét: Adony, Dunaújváros, Iváncsa, Kulcs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta, Pusztaszabolcs és Rácalmás.

Az egyéni szavazólapon 14 név szerepel majd április hatodikán ennyi jelöltaspiránsnak sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlásokat. Közülük egyre lehet szavazni. Mivel a választás egyfordulós, a képviselői mandátumot az nyeri, aki április 6-án a legtöbb érvényes szavazatot kapja, függetlenül a választáson résztvevők számától. A szavazófülkébe lépés előtt a választópolgárok kapnak egy másik szavazócédulát is, amelyen az országos lista állítására jogosult jelölő szervezetek neve szerepel. Ezek közül szintén egy pártot, jelöltállító szervezetet választhatnak a szavazók.

 

Dedecsik Ferenc

A Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt (FKGP) jelöltje

Ötvennyolc éves üzletember vagyok, műszaki, közgazdász és pedagógus diplomával. Negyvenhárom éve politizálok, azóta, amióta eltanácsoltak első gimnáziumomból egy március 15-i ünnepség megszervezésében vállalt szerepemért. Huszonöt éve vagyok az FKGP tagja, idén februárig a fővárosi szervezetekben töltöttem be vezető tisztségeket, most a megyei szervezet elnökeként vállaltam Fejérben a párt újjászervezését és vállaltam a jelöltséget is. Nem csak mint vezető, hanem azért mert vallom: Nem lehet a jelent feláldozni egy bizonytalan jövőért!Ma viszont bárhová nézek, azt látom, hogy a jelenlegi hatalom ezt teszi. Ezt tette a földtörvény megalkotásával, amikor 502 millió európai állampolgárnak tette lehetővé a földvásárlást, s konzerválta a a „vörös bárók” birtokviszonyait. Ezt teszi, amikor ötszáz milliárd forintnyi uniós támogatást öt kiválasztott vállalatnak ad oda ötszáz helyett...Éppen ezért programom a gazdasági és szociális egyenlőtlenségek és ellehetetlenítések ellen szól: el kell érnünk, hogy a nyugdíjak és önhibájukon kívül segélyre szorulók juttatásait megduplázzuk, a minimálbéreket az EU-átlagra hozzuk, és megoldást kell találnunk a családok és vállalkozások ezreit a tönk szélére sodró devizahitelek felszámolására.

Dr. Galambos Dénes

A Fidesz MagyarPolgári Párt és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje

Jogot végeztem, mindig is fontosnak éreztem Dunaújváros és a térség fejlesztését, hogy élhetőbbé tegyük környezetünket. Jelenleg a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezetem. Körzetemben egyik legfontosabb feladatomnak a foglakoztatás legmagasabb szintű biztosítását tartom. Ma már látszik, a Dunaferr privatizációja bűn volt. Munkahelyteremtés szempontjából elsődlegesnek tartom a kis- és középvállalkozások számának növelését, a beszállítói lehetőségek bővítését. A város fejlődéséhez szükséges egy logisztikai központ létrehozása és a megújuló energiaforrások telepítése. Körzetem mezőgazdasági területein bővíteni kell az öntözési lehetőségeket és a meglévő termelési kapacitásokat. Vállalkozási zónákat kell kialakítani, segíteni kell a termékek piacra juttatását, javítani kell a térség népességmegtartó erejét. Kiemelten fogom kezelni a város és környéke egészségvédelmét, oktatását, sport és kulturális sokszínűségét, az úthálózatok javítását, kerékpárutak létesítését, a lakó és középületek hőszigetelését. Tegyünk közösen térségünk felemelkedéséért!

Hermann Henrik

Egyéni jelölt

már csak néhány nap és lassan választanunk kell!Önnek is! Április 6-án ott állunk majd a fülkében a kezünkben a toll és nézzük a két lapot. Az egyéni képviselői lapon 14 fő, a pártok listáján 18 szervezet és döntenünk kell, nehéz döntés, kiben bízzunk a következő négy évben. Az egyéni képviselők között a 9. helyet kaptam a sorsoláson, és a szervezet, amely jelöltjeként jegyez a választáson az „SMS” a 3. helyen áll. Én azt javaslom, szavazzon rám és az SMS-re! A programom egyszerű: „tisztességes képviselői munka” – a részleteit meg úgy gondolom, mindannyian ismerjük. Ha bárkit bővebben érdekel, akkor április 2-án 18 órakor a Bartók Kamaraszínházban várom tisztelettel. Ott lesz Seres Mária, aki személyesen beszél az igazságról és a meglepetés egy fiatal csinos hölgy, aki az X Faktor után nekünk is énekel néhány szép dalt. Ön mit szeretne hallani tőle? Kívánságát kérem küldje el erre az e-mail címre: [email protected] vagy a www.facebook.com/ hhkepviselo oldalon. Találkozzunk a szavazó fülkében egy X erejéig! Ha van kérdése hívjon, és ne lepődjön meg, ha a többi képviselőtől nem fog telefonszámot kapni! Herrmann Henrik: 30/9472134 www.hhkepviselo. hu

 

Illésy István

Az LMP jelöltje

Jó érzéssel tölt el, hogy tagja lehettem az első szabadon választott parlamentnek. Olyan embereket ismerhettem meg közelről, mint Antall József, Gyarmati Dezső, Bod Péter Ákos. A Heti Világgazdaság a ciklus legnagyobb lobbistájának választott, mert indítványomra rendezték a Dunaferr adósságát. Hatvanhat évesen négy gyermekem és két unokám jövője érdekel leginkább. Mennyire fenntartható számukra a világ? Van-e esélyük egy igazságos és szolidáris társadalomban élni Magyarországon? Kérdéseimre érvényes válasz a zöld párt, az LMP programja.Szociológusként megdöbbent az a jövedelem és adópolitika, amely radikálisan növelve a társadalmi különbségeket, a társadalom felét taszítja kilátástalan szegénységbe. Elszomorít az az oktatáspolitika, amely az otthonról hozott esélykülönbségeket nemcsökkenteni, hanem növeli. Mindezt tetőzi az a „perverz szociálpolitika”, mely a szegényektől csoportosít át forrásokat a gazdagokhoz.Az ipari park és az inkubátorház létrehozójaként hozzájárulhattam 4500 munkahely teremtéséhez. A munkanélküliségnél és az alulfizetett munkánál súlyosabb társadalmi probléma nem sok van!Veszélyes időket élünk! Magán tőkefelhalmozás már csak közpénzből vagy mások vagyonának lenyúlásával lehetséges. A választás lehetőség! Van esély az Ön felhatalmazásával a kormány hatalmának ellenőrzésére, a közpénzeknek a közösség javára történő elköltésére.

 

 

 

 

 

 

Magyar András

A Kormányváltó erő(MSZP, DK, Együtt, PM, Liberálisok) jelöltje.

Magyar András vagyok, 34 éves, nős és hamarosan apai örömök elé nézek. Tanár végzettségem van, iskolaigazgatóként dolgozom a Kereskedelmi iskolában.Ma négymillió ember él szegénységben, egyre többen mélyszegénységben. Elfogadhatatlan. Minden idegszálammal tiltakozom az állandó harci helyzet miatt. Most éppen rezsiharc van, de ha kell, hadakozunk a fél világgal. És persze itthon dúlnak a legnagyobb csaták. Azt figyeljük egymáson, hogy ki melyik párt szimpatizánsa és annak megfelelően szeretjük, vagy kirekesztjük. Kérdezem. Ez meddig mehet még? Tele van az ország igazságtalansággal. A rezsicsökkentést nem fogjuk megszüntetni, de igazságossá tesszük. A mutyizásnak véget vetünk! Drágaság van a boltokban. Elkerülhetetlen az alapvető élelmiszerek áfájának radikális csökkentése. Drága a benzin, az euro az egekben, a média totális elnyomás alatt. Százmilliárdok mennek stadionokra, míg egyre több pénzt vonnak ki az egészségügyből, az oktatásból. Nincsenek munkahelyek, félmillió magyar dolgozik külföldön. Paks és nyugdíjkassza, államadósság Április 6-án szavazzanak a Kormányváltó erőre! Bátran!

Szeibert Márton

Az AQUILA (SAS) Párt (AQP) jelöltje.

A budapesti műegyetemen végeztem. Ez a jelölés számomra nem politika, hanem szolgálat, amit a lelkiismeretem megkövetel. Az AQUILA katolikus közösség 15 éve végez karitatív szolgálatokat, amelyben én is aktív szerepet vállalok, és ezzel hatékonyabban tudom Krisztus szeretetét továbbítani. A QP programja a www.aqp.hu oldalon elolvasható. Kiemelek pár pontot: – keményen fellépünk a korrupció ellen; – követeljük az elszámoltatást; – arra hatunk, hogy a szakmai döntéseket ne politikai vagy haveri alapon, hanem a témához értő csoport szaktanácsa alapján hozzák meg. Továbbá biztosítjuk a nyugdíjak megmaradását, munkahelyeket teremtünk akár nullszaldós gyárak újraindításával, ez Dunaújvárosban különösen fontos, a Vasmű megmentéséről nem is beszélve. Javítunk a közbiztonságon. Az oktatásban életképes szakmákat adunk, bevezetjük a kötelező, ingyenes szakkollégiumi képzést. Fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátás tisztességesebbé, hatékonyabbá tételét. Megszüntetjük a tizenkét órás munkaidőt, hogy a családok több gyermek vállalhassanak.

Pintér Tamás

A Jobbik Magyarországért párt jelöltje.

A Dunaújvárosra vonatkozó programunk – az országos választási programhoz hasonlóan – három pillérre épül: – megélhetés, – rend, – elszámoltatás. Ennek első pontja a Dunaferr megmentése. A dolgozók megélhetése mellett az országnak szüksége van saját vasműre, mert egyrészt stratégiai fontosságú, másrészt a modern technológiájának segítségével újra akarjuk indítani a nagy múltú gyárakat, a bányákat és a mezőgazdasági termelést. Adonynál és Fajsznál duzzasztókat, vízierőműveket építünk. A rendteremtés érdekében minden településen emeljük a rendfenntartó erők számát. Ercsiben rendőrkapitányságot, Pusztaszabolcson és Kulcson rendőrsöt hozunk létre. Emellett fejlesztjük a közterületi és a térfigyelő kamerarendszereket. Elszámoltatás alatt kivizsgáljuk, és nyilvánosságra hozzuk a Dunaferr, illetve más állami és önkormányzati privatizációk részleteit, a felelősöket megnevezzük. Új nyomozást indítunk a Zöld rendelő ügyében, amelyet majd újranyitunk, ezzel együtt pénzügyileg és szakmailag megerősítjük a Szent Pantaleon Kórházat. Soron kívül felülvizsgáljuk a helyi gazdák érdekeit sértő földpályázatok eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!