Hírek

2014.07.16. 12:20

Hagyományt akarnak teremteni a Köfém Nappal

A Köfém Lakóiért és Gyermekeiért Egyesület szervezte szombaton a Köfém Nap 2014 rendezvényt, ahol jó hangulatú focibajnokság, főzőverseny, játékos sportprogramok várták a környéken lakókat.

Buthy Lilla

Volt légvár, főzés, ingyen ital és gyerekvetélkedők a gyerekeknek, focibajnokság és aszfaltrajz-verseny is. A Köfém melletti rugby pályára a tűzoltóság, rendőrség és a polgárőrség is ellátogatott, a gyermekek legnagyobb örömére, akik azonnal mindent látni szerettek volna, a szirénától kezdve, a locsolócsőig.

- Itt a lakótelepen eddig semmilyen rendezvény, vagy megmozdulás nem volt. Szeretnénk, ha a Köfém Nap hagyománnyá válna. Én itt voltam gyerek, ezért tudom, hogy akkor még voltak programok, most viszont mindenért be kell mennünk a városba. Sok rászoruló, szegényebb család él itt, miattuk szerveztük meg ezt a napot.

Májusban gyereknapot tartottunk, szervezünk adománygyűjtést is, és szűrővizsgálatokat is szeretnénk ide hozni. Nagy igény van az itt lakók körében az ilyen ingyenes programlehetőségekre. Voltunk a városi majálison is, de ott minden nagyon drága volt, sokan ezt nem engedhetik meg maguknak. Nekünk nem az a célunk, hogy ezekből a rendezvényekből bevételünk legyen mondta el Sipos Attila, az egyesület elnöke.

A Köfém Lakóiért és Gyermekeiért Egyesület szeptemberben alakult, de hivatalosan februárban kezdte meg tevékenységét.

- A tagok nagy része a Köfém Lakótelepen lakik, így elég nagy a helyismeretünk, látjuk a problémákat és a hiányosságokat. Ezen szeretnénk változtatni, ezért is hívtuk életre az egyesületet, hogy hagyományteremtő és hagyományőrző rendezvényeket szervezzünk, művészeti csoportokat hozzunk létre, a lakosság egészségét megőrizzük, fellendítsük a sportéletet és segítsük a szabadidősportot.

Szeretnénk felrázni a városrész kulturális életét, hogy a szürke hétköznapokat kicsit színesebbé, élhetőbbé tegyük a lakók számára tette hozzá az alapító elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!