Hírek

2017.04.27. 12:20

Öt utca újulhat meg Ercsiben

Ercsi – A munkanélküliségi helyzet kedvezően alakult az elmúlt időszakban, útfelújításra pedig több pénz lesz – ez is kiderült a legutóbbi testületi ülésen.

Bokros Judit

Az ercsi képviselő-testület sok napirendi pontot tárgyalt előző ülésén. Az egyik, általában nagyobb érdeklődésre számot tartó téma a munkanélküliségi helyzet alakulása, amelyről időnként szokás általános tájékoztatást adni. Győri Máté polgármestertől megtudtuk: pozitív elmozdulás észlelhető.

A munkanélküliségi ráta a 2014-es kilenc százalékról 2017-re öt százalékra csökkent. Ebben a nem regisztrált állástalanok nincsenek benne, de így is kedvező a változás. A városban jellemzően motiválni kell az embereket a munkára, így az önkormányzat is erre törekszik. Sokat segített a helyzeten a járási és megyei foglalkoztatási paktum, amelynek részesei – mondta a polgármester, aki hozzátette: egyre kevesebb embert foglalkoztatnak közmunkában, az álláskeresők közül többen el tudtak helyezkedni a munkaerő-piacon.

Az Ercsi Egészségügyi Központ alapellátásában kért plusz egy fő asszisztens felvételére most nincs lehetőség
Fotó-illusztráció: a szerző

Az Ercsi Egészségügyi Központ részéről igény lenne létszámbővítésre. Nemrég indult ugyanis egy új praxis, így már négy körzeti orvos látja el a beteget. Mellettük most négy segítő van, ezért kellene legalább plusz egy asszisztens. Mivel azonban a legfrissebb praxis ellátotti köre egyelőre nem épült ki teljesen, az OEP-finanszírozás kevés rá, ezért azt egyelőre az önkormányzatnak kell kipótolnia. Türelmet kértek tehát az igénylőtől, és amint lesz rá elég pénz, megoldódhat a létszámbővítés kérdése – derült ki az elöljáró által elmondottakból.

Napirendi pont volt a tervezett bölcsőde építése is. Erre megpályáztak egy uniós forrást, s amíg kiderül, nyernek-e, addig döntöttek az épület engedélyes tervének megrendeléséről. A mini bölcsődébe összesen 15-18 gyermek járna.

Győri Máté elmondta: utak felújítására a korábban erre az évre jóváhagyott 55 millió forinton túl még 12 millió forintot költhetnek. Ez a tavalyi költségvetés után szabad maradványként keletkezett 33 millió forintnak köszönhető. Ebben az évben várhatóan az igen rossz állapotú Erkel, Kispusztai, Munkácsy, Petőfi, Keleti Károly utcák újulhatnak meg, csapadékvíz-elvezetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!