Hírek

2017.05.18. 15:40

Négy megyei település 922,8 millió forint támogatáshoz jutott

Kőszárhegy , Nádasdladány - Mindkét település három-három pályázaton nyert támogatást a közelmúltban. Kőszárhegy a többi között az iparterület fejlesztését elősegítő út építésére, Nádasdladány pedig turisztikai infrastrukturális fejlesztésre.

V. Varga József

Kőszárhegy a terület- és településfejlesztési operatív program konstrukciói közül három területen nyert pályázati támogatást. Az iparterület fejlesztését elősegítő út fejlesztésére 159,8 millió, a termelői piac és tárolóhely építésére 66,7 millió, valamint az egészségügyi alapszolgáltatás fejlesztésére 11,9 millió forintot.

Amint Borján Péter polgármester lapunknak kifejtette: az iparterület megközelítését szolgáló út fejlesztése a településen működő vállalkozások mellett az önkormányzat számára is fontos, mert vannak saját tulajdonú fejlesztési területeik is. A faluház és az óvoda mögötti területen kialakítandó piaccal a helyi és környékbeli termelőknek szeretnének vonzó lehetőségeket kínálni, ami a kínálatnövekedésén keresztül természetesen ugyancsak a lakosságnak nyújtott szolgáltatásokat bővítheti. A jelenlegi önkormányzati hivatal épületének orvosi rendelővé történő átalakításával a lakossági ellátás feltételeit szeretnék javítani. Az elöljáró jó iránynak tartja, hogy a megyei önkormányzat a fejlesztési tervek megfogalmazásában és a pályázatok kidolgozásában is segíti a településeket. Sokat köszönhetnek a térség országgyűlési képviselőjének.

Nádasdladány a turisztikai infrastrukturális fejlesztésre 125 millió, a biztonságosabb közlekedés érdekében megvalósítandó közlekedésfejlesztésre 98 millió, az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére 34,9 millió forintot nyert. A Nádasdy-kastély felújítása következtében várhatóan a turisták, a látogatók száma megsokszorozódik, ami a közlekedési eszközök számának növekedését is eredményezi. Mind-ehhez elengedhetetlenül szükséges az autóknak, autóbuszoknak kulturált parkolóhely kialakítása. A község központjában 45 személyautónak és 3 autóbusznak lesz lehetősége parkolni. A parkolóban 2 állásos, napelemes, elektromos autók töltését biztosító töltőállomás is helyet kap majd - tudtuk meg Varga Tünde polgármestertől.

A közlekedés fejlesztését az indokolja, hogy a településen három országos összekötő út halad át, az utazók Székesfehérvárra, Veszprémbe, Polgárdiba ingáznak. Az egészségháznál (orvosi rendelők, védőnői szolgálat, gyógyszertár) a pályázati támogatásból megvalósulhat a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárók cseréje és az épület külső szigetelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!