Hírek

2013.04.18. 14:21

Út a fejlődés irányába - megújulóban Sárbogárd

Sárbogárd - A fejlesztések nem csupán a városnak, hanem a megye déli térségének is fontosak, hiszen mindannyiuk javát szolgálják. Beruházásokat csábíthat a településre, s a térség egészébe.

Miskei Anita

A megye déli térsége az elmúlt években egyre inkább elszakadt az északi régiótól, nem csupán a fejlesztések, beruházások maradtak el, hanem csökkent a vállalkozások száma, növekedett a munkanélküliség mértéke. Mindezekkel nehéz egyedül megküzdeni, Sárbogárdnak azonban mégis ez a feladat jutott. Amelynek sikerességéhez a város fejlesztésén keresztül vezethet az út. Ennek szellemében nyújtott be pályázatot korábban a település, s az Újratervezés címmel meghirdetett projekt nemrégiben kezdetét vette. A város szíve, központja, motorja fejlődhet első körben. A végső cél azonban az, hogy a környéken ennek hatására nőjön az életszínvonal, a térség felzárkózzon az északi települések sorába.

A város központjának megújítása elkezdődött, a József Attila Művelődési Ház bejáratát akadálymentesítik (Fotó: Lovász Lilla)

Persze a fejlesztéseket nem csak Sárbogárdon, hanem megyeszerte meg lehetne valósítani, ha a falvak, községek, kisvárosok jeleznék azt az irányt, amerre tartanak. Hiszen a megnyíló forrásokat oly módon kellene felhasználni, hogy az a helyiek érdekeit szolgálja, életkörülményeiket javítsa.

Sárbogárdon a most megindult beruházás az itt élők érdekeit, kényelmét szolgálja, de segíthet a későbbiekben azoknak is, akik ismeretlenként, turistaként érkeznek ide. Horváth István, a József Attila Művelődési Ház vezetője elmondta, az intézményben már elkezdődtek a munkálatok. A részleges felújításokon túl az akadálymentesítést is tervbe vették, mely már folyamatban van. Erre szükség is van, hiszen a kulturális élet centrumaként rengeteg programnak ad otthont a ház. Ugyanakkor a téren álló szomszédos polgármesteri hivatal fejlesztése is fontos, az energetikai korszerűsítésen túl információs központot alakítanak ki, hogy az ide segítségért érkezőket hatékonyabban, gyorsabban tájékoztathassák.

Az épületek megszépítésén, korszerűsítésén túl a teret, a belvárost barátságosabbá teszik  a parkosítással, a zöldfelületek felújításával, a pihenő zónával, paddal, s a térvilágítással.    Az otthonosság mellett a biztonságra is törekedtek a tervezők, így a Hősök tere és a keleti közút között gyalogos zónát alakítanak ki. A járdákat meghosszabbítják, a térvilágítás korszerűsítésére, bővítésére figyelmet fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!