Hírek

2017.08.17. 19:35

Ünnepi hangulatot varázsoltak a táncosok a XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál fogadásán

SZÉKESFEHÉRVÁR - A XXII. Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő csoportokat fogadták a Városháza dísztermében csütörtök délelőtt.

Laci Patrícia

Hagyomány már évek óta, hogy a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódó Nemzetközi Néptáncfesztivál tánccsoportjai ellátogatnak a Városházára. Így volt ez idén is, csütörtök délelőtt Cser-Palkovics András polgármester a Városháza dísztermében köszöntötte a bosznia-hercegovinai Sveti Sava, a finn Siepakat, a grúziai Mangi, a mallorcai Escola Musica I Danses de Mallorca és a török Atafolk együtteseket, illetve a szervezőket Majoros Andor fesztiváligazgató kíséretében.

Minden tánccsoport beavatott kicsit a saját kultúrájába, s egy jellegzetes népdalt adott elő, a fotón a bosznia-hercegovinai Sveti Sava csapata látható    Fotó: Simon Erika

A résztvevőket a polgármester köszöntötte, elmondta, hogy Székesfehérvár Magyarország régi történelmi fővárosa, melynek történetében a kultúra mindig rendkívüli értéket képviselt. Hozzátette, Fehérvár egy nemzetközi város. A köszöntő után a csoportok egyenként előadtak egy-egy olyan jellegzetes népdalt, amellyel megidézték a saját kultúrájukat. Sőt, a török csoport egyik tagja a produkció alatt egy jellegzetes népi hangszert, a baglamát pengette. A csoportok ajándékokat is adtak a városnak hálájuk jeléül.

A XXII. Nemzetközi Néptáncfesztivál csütörtökön este zárult, az érdeklődők a látványos gálát a Zichy színpadon kísérhették figyelemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!