Hírek

2014.01.27. 18:10

Újabb rezsicsökkentés

Székesfehérvár - A háromlépcsős idei rezsicsökkentésről tartott fórumot hétfőn a Barátság Házában Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Klecska Ernő

 

Rogán Antal és Vargha Tamás Cser-Palkovics András hallgatja (Fotó: Tósoki Attila)

A pártja rezsicsökkentés-előkészítő munkacsoportját vezetője politikus elmondta: háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújtanak be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5, az áramé szeptember 1-jétől 5,7, a távhő ára október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken. Az Országgyűlés februárban, várhatóan kéthetes tavaszi ülésszakán dönt a javaslatról. A határidőket azzal indokolta, hogy a gáznál április 1-je a lehető legkorábbi időpont, a távhő árát a következő fűtési szezontól akarnák mérsékelni, az áram esetében pedig szeptember környékén lesz elegendő, a fenntarthatósághoz szükséges tartalék az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nél és a többi szolgáltatónál.

Rogán Antal, akit a rendkívül népes közönség előtt Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, a Fidesz egyik fehérvári képviselője köszöntött, kérdésünkre a hírt, hogy az Európai Bizottság első körben párbeszédet kezdeményez, aztán ha kell eljárást indít azokkal a tagországokkal szemben, amelyek nem hajlandók előbb utóbb kivezetni a hatósági energiaár-szabályozást, úgy kommentálta: Brüsszel újabb támadást indít a rezsicsökkentés és hazánk ellen, de ebben semmi meglepőt nem lát, megteszik a szükséges lépéseket.

Éppen ezért fogalmazott nemcsak a magyar parlamentnek és a kormánynak, hanem a magyar választóknak is meg kell erősíteniük április 6-ikán, hogy akarják és megvédik a rezsicsökkentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!