Hírek

2014.02.02. 15:40

Új szereplők a NAV adóslistáján - A vasmű a hatodik

Az állami adóhivatal (NAV) a hétvégén frissítette a legnagyobb adótartozók listáját. Több megyei érintett is van.

Klecska Ernő

A listát 1,72 milliárdos adóhátralékkal a budapesti Rizsa Transz Kft. vezeti a tételhez 1,466 milliárd jogkövetkezmény társul. Második, 1,1 milliárddal és 778 millió forint jogkövetkezménnyel, az újpetrei Perlaky-Gabona Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Harmadik legtöbb tartozással a törölt adószámú, fővárosi Idealogia Kft. rendelkezik, itt a két tétel 1 milliárd 73 millió és 1 milliárd 767 millió forint. Éppen lecsúszott a dobogós helyekről egy magánszemély. A budapesti Korcz Imre Albert összesen közel 1,975 milliárd forinttal tartozik.

Az adatok szerint főleg a fővárosban vannak a nagy adósok. A listán a hatodik helyen található a Dunaferr 870 millió forintos adótartozással, amihez jön még 546 millió jogkövetkezmény . A megyei cégek közül a Dunaferr után legelőkelőbb helyen, a 49. sorban Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. áll az adóhivatali közzététel szerint 257,368 millió adóhiánnyal és 156,066 millió jogkövetkezményekkel. 51.helyen a felszámolás alatt álló, pusztaszabolcsi PSZCS-AG Kereskedelmi Kft. található, összesen 763,093 forinttal adós. 149. a Martonvásári Hungary System Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. található 111,930 millió adóhiánnyal és 93,652 millió jogkövetkezménnyel. A magánszemélyek közül egy dunaújvárosi, egy sárkeresztúri, egy mezőszentgyörgyi adózó van a listán.

Az állami adóhatóság a negyedévet követő 30 napon belül közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és a büntetés összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg. A közzététel feltétele, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget az adózók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!