Hírek

2016.04.12. 17:02

Új sportközpont épül az Öreghegyen

Székesfehérvár - Nagy beruházás készül az Aszalvölgyi-árokban: sportközponttal, játszótérrel, futópályával fejlesztenek, várhatóan még idén. A buszhálózat megújítását célzó utolsó lakossági fórumon mutatták be a terveket.

S. Töttő Rita

Az utolsó lakossági fórumot is megtartotta a város a közösségi közlekedési hálózat átalakítása előtt az Öreghegyi Közösségi Házban. Az öreghegyiek javaslatokat tettek, amelyeknek beépítési lehetőségét megvizsgálja a közlekedési iroda gárdája.

Fotó: Koppán Viktor

A lakók kiemelt figyelmet kértek a vasárnapi 10 órás misékhez a templomokba, a nagyáruházakhoz a közelben, a vasútállomáshoz, a piacra, de volt olyan is, aki a színházból szeretne este hazajutni időben. Más az öreghegyi orvosi rendelőhöz kérne járatot, s volt, aki a reggel iskolába induló, illetve onnan délután hazajutni szándékozó diákoknak kérne járatsűrítést.

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője, kérdésre elmondta: várhatóan április végén, május elején jutnak el odáig, hogy a lakók korábbi véleményei a tervekbe beépülve láthatók.

A másik nagy bejelentés az Aszalvölgyi-árok fejlesztése volt: a tervek szerint még idén szabadidőközpontot hoznak létre sétánnyal, futópályával, focipályával, kondiparkkal, játszótérrel. Nagy Zsolt hangsúlyozta: nem rendezvényközpontot, hanem kizárólag ingyenes  pihenőparkot szeretnének itt létrehozni. A pályázatot ezután nyújtják be és a remények szerint még idén elkészülhet a sportközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!