Hírek

2013.01.07. 20:21

Új megyei várkapitány

Sümeg - A Veszprém Megyei Várak Főkapitányságának tagjai ünnepi ülésen emlékeztek meg a szervezet fennállásának tízéves évfordulójáról - közölte Balassa Balázs, a szervezet új vezetője.

Győrffy Árpád

A 2002. december 9-i sümegi megalakulásról, az akkori célokról Nagy Ferenc cseszneki, Papp Imre sümegi várkapitány és az állami tulajdonost képviselő Kincstári Vagyoni Igazgatóság akkori  vezetője és egyben az  első  főkapitány, Pergő Margit emlékezett meg.
A főkapitányság tíz éve a megyénkben található, és a Magyar Állam tulajdonában lévő várakat és azok kapitányait fogta egybe. Az említetteken túl az alapítók között volt a nagyvázsonyi, a szigligeti és a várpalotai vár is, később a csobánci és  a somlói vár is csatlakozott.
A következő időszakban a szigligeti vár lesz a Veszprém Megyei Várak Főkapitányságának központja (Fotó: Győrffy Árpád)
Az ülésen Kiss Gábor Iván, a Magyarországi Történelmi Várak Egyesületének elnöke a nemrég alakult szervezet céljairól, a műemlékvédelem és a várak viszonyáról, valamint a magyarországi várak "megújulási" lehetőségeiről  nyújtott tájékoztatást. Az emlékülés előtt a főkapitányság közgyűlésén Balassa Balázs szigligeti kapitányt választották elnöknek, alelnök Németh Gyula csobánci, titkár pedig Mekler Norbert vázsonyi várkapitány lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!