Hírek

2014.12.02. 16:30

Hosszúsétatér 64.: négy családnak adták át a lakások kulcsait

Székesfehérvár - Megkapták a kulcsokat és már költözhet is az első négy bérlő a Hosszúsétatér 64. felújított épületébe. A másik négy lakásba jövő év elején költöznek be az új lakók.

Buthy Lilla

Az önkormányzat még júniusban számolta fel a romos, rosszhírű telepet. Ahogy arról nem is olyan rég beszámoltunk, több mint nyolcvanmillió forintból nyolc korszerű, akadálymentesített lakást alakított ki a Hosszúsétatér 64. szám alatt. Az első négy bérlő már be is költözhet.

- Mindenki ismerte ennek az ingatlannak az állapotát, az azt körülvevő problémákat. A környéken élők fellélegezhettek, mégis kíváncsian várták, vajon kik költöznek majd ide. Azokat a családokat keresték meg szakemberink, akik nem akadálymentesített ingatlanokban nehézségeket szenvednek - mondta el kedd délelőtt az ünnepélyes kulcs és lakásátadáson Cser-Palkovics András polgármester.

Bekopogtunk az egyik lakásba, ahol Horváth János István és neje vette birtokba az eddigi talán legszebb karácsonyi ajándékát, egy meleg, korszerű és legfőképp akadálymentes bérlakást.

- Nagyon boldogok vagyunk. Eddig a másodikon laktunk, és a lépcsőzés nekünk már nem ment, fél órába telt mire felértünk. Az előző helyen a konyhába se fértünk be ketten a feleségemmel. Négy gyerekünk van, ketten itt fognak lakni velünk. Ünnepekkor tizenöten gyűlünk majd össze az új lakásban, jönnek az unokák is mondta el az elégedett bérlő. Szombaton már igazi otthonná válik a most még üres lakásuk, akkor lesz a nagy költözés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!