Hírek

2014.05.07. 13:40

Fehérvár német testvérvárosába költözött a virágóra?

Schwäbisch Gmündben, a tartományi kertészeti kiállításon látható a fehérvári virágóra hű mása, amelynek csodájára járnak a németek.

Házi Péter

A napokban nyílt meg Dél-Németország legnagyobb kertészeti szakkiállítása, ezúttal Fehérvár testvérvárosában, Schwäbisch Gmündben. A sok vendéget, érdeklődőt vonzó, októberig(!) tartó rendezvényen Fehérvár a virágóra pontos másával képviselteti magát. Mint azt Kovács Jenő, a kiállítás idejére az óraszerkezetet térítésmentesen biztosító órásmester elmondta, a hazai virágórának pontos mása a kinti, még a mutatók alakja, színe is megegyezik. Az óra számlapját, azaz a virágokat pedig Spanyárné Halász Szilvia főkertész irányításával a Városgondnokság munkatársai szállították ki, majd ültették el. Sőt, amint Bozai István városgondnok elárulta, júniusban ismét kiutazik a gárda a németekhez, hogy a fagytűrő árvácskák helyett egész nyáron át virító színpompás virágokkal ültessék be az órát.

Szerencsére nem költözött el a virágóra, ez csak a hű mása Schwäbisch Gmündben, ahol sokan megcsodálják

- A helyiek elárulták, hogy a kiállításra érkezők a legtöbb időt a mi virágóránk előtt töltik el, sokan csodájára járnak az alkotásnak - mondta Deák Lajosné képviselő, a magyar küldöttség vezetője. A Fő utcai virágóra szerkezetét a nyolcvanas években modernizáló Kovács Jenő hozzátette, az októberi rendezvényzárást követően, ha a németek is úgy akarják, a testvérvárosban maradhat az óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!