Hírek

2013.10.09. 18:10

Több milliós felújítások Maroshegyen és Feketehegyen is

Székesfehérvár - A Maroshegyen a Nagyváradi és a Tordai utca új aszfaltot kapott, Feketehegy külterületén pedig a nemrég elkészült bicikliút kapott közvilágítást.

Házi Péter

Mint Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője elmondta, a Nagyváradi utca teljes burkolatfelújítása 11 millióba, a Tordai utca új aszfaltja pedig több mint ötmillió forintba. A Székely utca négyszáz méter hosszan, a Nagyszebeni és a Torockó utca között mart aszfaltot kapott, ennek költsége 3,3 millió forint volt. Nagy szükség volt már a legalább ilyen szintű rendbetételre, hogy az iskolásokat szállító buszjárat az időjárástól függetlenül is biztonságosan tudjon itt közlekedni.

- A Székely utca összekötve az elkerülő út szervízútjával egérút lehet hosszútávon, így a Maroshegy e részén lakóknak nem kell majd a Balatoni úton eljutniuk a városba. Mindez összefügg a Székesfehérvár és Boba közti vasútvonal felújításával is, ami belátható időn belül kezdődik - fogalmazott Brájer Éva. Elmondta, jövőre a Rádió utcában, az óvoda és az idősek otthona közötti területen lévő épületek közötti bekötőutakat szeretné leaszfaltoztatni, illetve megkezdeni a Szilvamag területének felújítását is. Az itt lévő romos épület lebontására is sor kerül, sőt, egy közösségi kert létrehozása is felmerült.

Szigli István és Bozai István az Iszkaszentgyörgyi út mellett megépült kerékpárút új közvilágítására hívta fel a figyelmet

 

Jelentős fejlesztések zajlottak, illetve zajlanak jelenleg is a Feketehegyen, az Iszkaszentgyörgyi úton, ahol megújult a burkolat, megépült a szennyvízcsatorna. A kerékpárút biztonságos használata érdekében bővítették a közvilágítást:

- Eddig az Iszkai út belterületi szakaszán volt közvilágítás a kerékpárút mellett, most a zártkerti ingatlanokig, a külterületen is kiépítettük - mondta a helyszínen Bozai István városgondnok. Összesen tizenegy új energiatakarékos lámpát szereltek fel, a beruházás másfél millió forintnál többe került. Ráadásul ezek energiatakarékosak is, alig hetven wattot fogyasztanak.

Brájer Éva pedig a Székely, a Nagyváradi és a Tordai utca felújításáról beszélt. A távlati terv az, hogy a Székely utca aszfaltot kapjon, kétsávos legyen, ez esetben Maroshegy igazi egérútjává válhatna

 

Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, ez a közvilágítás fejlesztés volt az utolsó fázis az Iszkaszentgyörgyi útfelújításában. Elkészült Kincsesbányáig az útfelújítás, amelynek fehérvári szakasza 220 millió forintos összeget jelent. Ennek keretében az Új Csóri úti csomóponttól a városhatárig kiépítették a szegélyeket és padkákat, valamint a lakókkal egyeztetve a kapubejárók is megépültek. Ezt megelőzően elkészült az Iszkai úton a szennyvízcsatorna rendszer kiépítése a város határáig, mintegy 80 millió forint értékben. Ezzel egyidőben megtörtént a víz- és gázvezetékek cseréje, valamint a villamoshálózat áthelyezése. A képviselő összegzése szerint az Iszkai úton megvalósult beruházások összértéke meghaladja a 330 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!