Hírek

2014.01.21. 17:10

Ufótyúkok és Robin Hód

Székesfehérvár - Igazi mesékkel lepték meg az általános iskolás gyerekek a pályázat zsűrijét, az írók, Kálnay Adél, Sohonyai Edit és Adorján Viktor örömmel olvasta a műveket.

Miskei Anita

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Táncsics Általános Iskolával és a Fehérvár Televízióval közösen 9. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot. Sokan tették próbára fantáziájukat, képzelőerejüket és humorukat. Volt olyan diák, aki első alkalommal, mások már rutinos meseírókként pályáztak. S míg eleinte csak Sohonyai Edit olvasta a műveket, addig ma Kálnay Adél és Adorján Viktor is vállalja ezt a feladatot. Idén hangsúlyozták szellemes alkotások születtek. A sok fehérvári meseíró mellett vidékről is érkeztek pályázatok. A zsűri élvezte a gyerekek képzelete szülte csúf királykisasszony történetén, s azon, a kiskakas miként kápráztatta el az ufótyúkokat. A legtöbb történet tanulsággal is szolgált,a zsűrit is arra késztette, keressen varázsszemüveget, azon át szemlélje a mindennapok eseményeit. Kedden a Hiemer házba várták a gyerekeket, az eredményhirdetésre sokan eljöttek. Minden író kapott emlékoklevelet, dicsérő szavakat. A 3 4. osztályosok közül különdíjat kapott Szőts Nóra, harmadik helyezett lett Horváth Lilla Zsófia, a másodiknak járó jutalmat Szabó Virág vehette át, a legjobban pedig Ferenczy Nagy Levente Ákos varázsolta el a zsűrit. Az 5-8. évfolyamosok közül különdíjas lett Kozma Zsófia Katalin, a harmadik Horváth Laura, a második Csörgei Bálint, az első pedig Nyári Ádám lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!