Hírek

2017.01.28. 20:15

Tudják, mi a siker titka - A hivatásuk teljesen kitölti az életüket

Varga Bence bűvész és Törteli Balázs ökölvívóbajnok, személyi edző egészen fiatal ember, ám már mindketten felépítették a vállalkozásukat. Hogy hogyan? Erről és sűrű hétköznapjaikról is meséltek a tinédzsereknek.

Laci Patrícia

Egyszer mindenki életében eljön az az időszak, amikor el kell döntenie, mivel is szeretne hosszú távon foglalkozni. Előfordul, hogy valaki még az egyetem elvégzése után sem pontosan tudja, milyen területen helyezkedjen el, ám akadnak, akiknek egészen határozott a jövőképük. Az Új Nemzedék Plusz Közösségi Téren két ambiciózus fiatalember tartott előadást tinédzsereknek arról, ők hogyan kezdték karrierjüket építeni.

A 20 éves Varga Bence például azt mesélte: 14 évesen határozta el, hogy ő bizony vállalkozást indít, és bűvészként keresi meg a kenyerét.

Törteli Balázs ökölvívóbajnok 2013-ban kezdett bele vállalkozásába és személyi edzővé vált

- Mindenki azért várja a tizennyolcadik születésnapját, hogy legálisan vehessen alkoholt, én viszont amiatt akartam már nagykorú lenni, hogy végre besétáljak az okmányirodába és elindíthassam az egyéni vállalkozást - viccelődött Bence, aki hétköznap inkább a rendezvényszervező szerepében tevékenykedik, hiszen hétvégi előadásairól kell tárgyalnia.

- Ha valaki a szórakoztatóiparban kezd el dolgozni, akkor a hétvége fogalma számára megszűnik létezni. Egy évben van 180-200 előadásom, sőt, akadnak sűrűbb szezonok is. A január például elég gyenge, mert kevés fellépésem van, ám a december rettenetesen forgalmas volt: akkor 34 előadást tartottam. Bűvészként akkor érzem a legjobban magam, amikor a fellépésemen egy 70 éves ember szemében is ugyanazt a csillogást látom, mint egy 6 éves gyermekében - osztotta meg tapasztalatait a közönséggel.

A 24 éves Törteli Balázs tinédzserként kezdett bele az ökölvívásba, 2013-ban személyi edző lett, jelenleg pedig az a fő célja, hogy Las Vegasban szállhasson a ringbe. - Emlékszem, 16 évesen még azt gondoltam, két év múlva már óriási pénzeket keresek ökölvívóként, de 19-20 éves voltam az első profi meccsemen. Na, akkor értettem meg igazán, hogy nem olyan egyszerű ez a pálya. Közben személyi edzővé is váltam, ez számomra nagy szerelem, mert szeretek embereknek segíteni. Bár olykor elvesztem a hitem. Például, amikor a vendégem nem tartja be az étrendet vagy nem is akar sportolni, csak azért jár el hozzám, hogy elmondhassa másoknak: edzésre jár. Persze, akadnak, akik megtesznek a testük fejlődéséért mindent, amit tanácsolok - olyankor érzem azt, hogy mégis megéri személyi edzőnek lenni. Bár a főnököm saját magam vagyok, én osztom be az időmet, az életstílusom nagyon pörgős. Nem úgy élek, mint egy irodai alkalmazott, aki 8 órától 16 óráig dolgozik a munkahelyén, azután pedig hazamegy. A vasárnap az egyetlen pihenőnapom, amit általában végig is alszom - mesélte Balázs.

Varga Bence bűvész 14 évesen határozta el, hogy vállalkozásba kezd, miután nagykorúvá válik

A fiatalemberek elmondták, nem volt könnyű a karrierjüket beindítani, hiszen alig ismerték őket a saját szakmájukban. Emiatt a kapcsolatépítés nagyon fontos tényező, főleg egy vállalkozónak. Bence és Balázs azt vallja, a telefont mindig fel kell venni, mert ha nem, talán éppen egy munkalehetőségtől esnek el. A hivatásuk teljesen kitölti az életüket, ha nem dolgozhatnak, akkor mind a ketten rosszul érzik magukat.

A fiúk további terveiket is elmesélték. Balázs, amellett, hogy profi sportolóként szeretne érvényesülni, kávézót, újságárudát vagy egy sportközpontot nyitna. Bence pedig vendéglátóhelyet üzemeltetne, sőt, még az építőiparban is lát lehetőséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!