Hírek

2015.01.16. 11:26

Trükkös csalók Fejér megyében

Trükkös csalók próbálnak meg az E.ON nevével visszaélve pénzt kicsalni idős emberektől. A csalók azzal ijesztik meg a felkeresett személyeket, hogy ha nem fizetnek ott a helyszínen 10 ezer forintot, kikapcsolják a szolgáltatást.

Munkatársunktól

Az utóbbi napokban több bejelentés érkezett az E.ON-hoz, amelyekben az ügyfelek azt jelezték: Martonvásáron idős emberekhez csöngettek be ismeretlenek, akik a cég munkatársainak adták ki magukat, és azonnali fizetésre próbálták meg rávenni a lakókat.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője arra hívta fel az ügyfeleik figyelmét: saját biztonságuk érdekében, fokozott óvatossággal kezeljék az otthonukba becsöngető ismeretlen embereket! Győződjenek meg róla, hogy valóban a szolgáltató szakembere keresi őket, és tartsák be az óvintézkedéseket:  kérjék el a hivatalos vállalati igazolványt, azt nézzék meg alaposan, ellenőrizzék  az E.ON logót, az igazolványszámot, az érvényesség évét és a munkatárs fényképét is.  Vegyék figyelembe, hogy a cég kintlévőség kezeléssel foglalkozó személyes tanácsadói más típusú igazolvánnyal rendelkeznek, azonban az E.ON logó, a fénykép és a mellette lévő azonosító szám ezeken a kártyákon is szerepel - hangsúlyozta a szóvivő, aki azt is javasolta: minden esetben kérjék a hivatalos meghatalamzást, enélkül senkit ne engedjenek be a lakásba, házba. Ne írjanak alá semmilyen dokumentumot sem, amíg nem biztosak abban, hogy a szolgáltató dolgozójával állnak szemben.

Fontos tudni azt is - emelte ki Egyházi Nikoletta, hogy az E.ON munkatársai sosem visznek ki házhoz pénzt, nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést és az alábbi esetekben csengetnek be a lakásba:

- mérőóra-állás leolvasása céljából;
- mérőóra csere miatt,
- a mérő ellenőrzése végett,
- ügyfélcsere esetében mérőellenőrzés és leolvasás miatt,
- szerelés, kikapcsolás, mérőóra leszerelés, felülvizsgálat érdekében,
- kintlévőség kezeléssel kapcsolatos személyes tanácsadás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!