Hírek

2012.10.17. 16:54

Triscsuk Krisztina letette az állampolgársági esküt

Székesfehérvár - Triscsuk Krisztina, aki immár 2005 óta játszik a székesfehérvári NB I-es női kézilabda-csapatban, szerda délután Cser-Palkovics András polgármester előtt letette az állampolgársági esküt.

Matók János

Az ünnepélyen a többi között megjelent Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, és Karl Erik Böhn, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, aki kijelentette: ettől kezdve a válogatott játékosának tekinti Krisztinát, akinek átadták a nevével feliratozott  5-ös számú nemzeti mezt.

Az akkori Cornexi-Alcoa csapatához, az EHF-kupa győzelem után érkezett Fehérvárrra Veszprémből egy halk szavú, szöszke orosz kislány, az átlövő Krisztina Triscsuk, aki azóta is a székesfehérvári csapat egyik kiemelkedő tudású játékosa. Szerda délutántól viszont már Triscsuk Krisztina név szerepel a személyi okmányaiban, hiszen miután Áder János köztársasági elnök aláírta a honosítási kérelmét, a kiváló sportoló a fehérvári Városházán letette az ünnepélyes állampolgársági esküt Cser-Palkovics András polgármester előtt. Aki nagy örömét fejezte ki, hogy a történelmi "főváros" egy újabb kiválósággal büszkélkedhet, egy olyan sportolóval, aki eddig is példamutatóan tett a csapatért, a város hírnevéért.

"Én, Triscsuk Krisztina, esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem, Magyarországnak hű állampolgára leszek, az alaptörvényt és a jogszabályokat betartom" - mondta az eskü szövegét Krisztina, akit a csapattársai, a Fehérvár KC játékosai, a klub vezetői, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván, Karl Erik Böhn, a női válogatott szövetségi kapitánya, tisztelők és barátok figyelték közben. A hivatalos ceremónia után Kriszta nem győzte fogadni a gratulációkat, így Böhn kapitányét, aki lapunk kérdésére határozottan kijelentette: Triscsukot máris a válogatott tagjának tekinti, s ha semmi sem jön közbe, akkor a decemberi Európa-bajnokságon már magyar címeres mezben lép pályára.

Kriszta a meghatódottságtól sűrűn törölte ki a könnycsepeppeket szemei sarkából, miközben nem rejtette véka alá örömét. Azt is kijelentette, hogy 7 évvel ezelőtt még nem gondolta, hogy ez történik majd vele, de büszke a szülőhazájára is, s természetesen megtartja az orosz állampolgárságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!