Hírek

2013.03.01. 20:46

Tovább bontják a romos házat a Berényi úton

Székesfehérvár - Nem mindennapi forgalom volt pénteken a Berényi út 14-es számú romos háznál. A szerdán reggel összedőlt régi vályogépület maradványai a bekerítés ellenére életveszélyt jelentettek.

Zsigó Ferenc

Szerdán beszámoltunk a 16 éve lakatlan épület előző összeomlásáról és arról is, hogy kis híján baleset történt. Cikkünket követően felgyorsultak az események.

Lászlóék udvaráról  készült a kép: a szomszédban dolgoznak... (Fotó: Zsigó Ferenc)

A hivatalosságok - a városi építéshatóság, a városgondnokság képviselői - mellett ma egy bontóbrigád is megjelent, délelőtt intenzíven folyt a munka. Ottjártunkkor  kevéssel tíz óra után  a közvetlen szomszéd, László József és felesége elmondta, reggel óta jönnek-mennek a szakemberek, udvarukon akkor is éppen egy szakmai egyeztetés folyt. A témát az az előző napi végzés adta, amit a fehérvári jegyző megbízásából Tóth Anita, a polgármesteri hivatal hatósági főosztályán belüli építésigazgatási iroda vezetője írt alá, és amiben az élet- és balesetveszély azonnali elhárítását rendelik el.

A bontást reggel elkezdte a tulajdonos - mondta el a helyszínre dél körül kiérkező Hollósi Tamás. A Székesfehérvári Városgondnokság Kft. beruházási és karbantartási igazgatója közölte, hogy munkatársai mindaddig a helyszínen maradnak, amíg a bontás be nem fejeződik. A városházi hatósági végzés ugyanis őket bízta meg az életveszély elhárításával, ami viszont kiérkezésükkor már megkezdődött.
- Felügyeljük a munkát, és szükség esetén beavatkozunk - hangzott el -, a végzésben ugyanis a mi felelősségünk is megfogalmazódik.



Az egykori lakóház tulajdonosa és fia fogadott egy bontóbrigádot, aminek munkáját hétfőn reggel 8-kor egy újabb bejáráson ellenőrzik az építéshatóság emberei.
A László család több esztendős kálváriájának tehát vége. Továbbra is kérdés azonban, miért kellett a megoldás érdekében felkavarni az  úgymond  hivatali állóvizet. Amikor a hivatali szakemberekkel, a hatóság jelenlévő képviselőivel folytatott beszélgetésünk során ez felvetődött, úgy tűnt,  a kérdés költői marad...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!