Hírek

2017.06.27. 14:59

Teljes útzárakkal érkezik a Tour de Hongrie Fejérbe – mutatjuk mely utakat kerülje el

Csütörtökön 15 órakor startol Velencéről a Tour de Hongrie Fejér megyei szakasza, és a tervek szerint a Kisfalud-Sukoró-Kápolnásnyék-Pázmánd-Vereb-Lovasberény útvonalat követően ér be a Székesfehérvárra, majd folytatja útját az aznapi szakasz végállomására, Siófokra.

Kocsis Noémi

A versenyzők kb. 16.05-kor hagyják el Lovasberényt és mennek végig a 811-esen, amin kb. 15.45-től 16.15-ig teljes útzár lesz a 132 kerékpáros és a kb. 100 kísérőjármű miatt.

A várakozások szerint pontban 16.15-kor érkeznek a városhatárra: Béla úton ekkor teljes útzár lesz, utána a Videoton előtt, Berényi, Szekfű Gyula, Zichy liget sarka, Mátyás király körút, Schwabisch Gmünd út, utána balra a Palotai, jobbra le a Balatonira, Tóváros melletti felüljáró, maroshegyi szilvamag, majd Lepsény felé elhagyják a várost.

A teljes fehérvári szakasz kb. 50 perc lesz, 16.15-től 17.05-ig, kisebb csúszások lehetnek. A rendőrség az érintett helyeket teljes szélességben lezárja, de ahogy elhalad a konvoj, ígéretük szerint 5-10 percen belül már oldja is fel, tehát valamennyi érintett szakaszon összességében az áthaladás és előtte-utána tíz perc, összességében legfeljebb 20 perc lesz a teljes útzár.

Fontos tudni, hogy a mentők, tűzoltók és a tömegközlekedés NEM élveznek elsőbbséget a kerékpároskonvojjal szemben! A buszok a szakaszokon lévő buszmegállókat késve közelítik majd meg, illetve a lezárás idejére félreállnak. A lezárás idején a közlekedés teljes mértékben tilos lesz, alternatív útvonalakat azonban nem jelölnek ki, mert az még nagyobb káoszhoz vezetne a városban. Aki tudja, az említett útvonal felé egyáltalán ne menjen csütörtökön, egyebekben pedig nagy levegő és nagy türelem, a menet gyorsan át fog tekerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!