Hírek

2016.04.15. 08:35

Tóparti panasz a zajos diszkó miatt - Az önkormányzat napirendjén a vendéglátóhelyek nyitvatartása

A fehérvárcsurgói víztározó partján álló, zenés szórakozóhely keseríti meg a szezonban olvasónk hétvégéit. Az önkormányzati testület egyébként április 26-án tárgyalja a község vendéglátóhelyinek nyitvatartását.

B. Kiss László

Nincs egy nyugodt  hétvégéje  tavasztól őszig a tóparti disco miatt - panaszolta lapunknak a fehérvárcsurgói üdülőövezetben álló ház tulajdonosa, akinek állítása  szerint ilyenkor rendszerint hajnalig szól a zene, tart az elviselhetetlen  zaj.

A tóparti büfé a '90-es évektől folyamatosan működik, a jelenlegi üzemeltető 2007 óta bérli - mondta el megkeresésünkre Schmidtné Cser Viktória, a község polgármestere. A szórakozóhely a szükséges engedélyek birtokában működik, s a fiatalokra is gondolni kell - folytatta az elöljáró, aki elmesélte azt is, hogy egy ízben, hajnali kettőkor két önkormányzati képviselő társaságában személyesen is járt a szórakozóhelynél, s győzödött meg arról, hogy ott nincsen semmiféle rendbontás. Személyes tapasztalata tehát nem igazolta az olvasó panaszát, amellyel  az önkormányzatot is megkereste.

Schmidtné Cser Viktória és Hegyes Zsuzsanna jegyző még dolgozik az előterjesztésen (Fotó: B. Kiss László)

A képviselőtestület soron következő ülésén egyébként várhatóan napirendre kerül a községben működő vendéglátóhelyek nyitvatartásának szabályozása - tudtuk meg a polgármestertől, aki a rendelettervezet részleteiről még nem tudott beszámolni, mert azon még dolgoznak. A kérdés nem egyszerű  - jegyezte meg Schmidtné Cser Viktória -, hiszen szinte lehetetlen olyan szabályozást alkotni, amely nem sérti valakinek az érdekét. A megoldást a kompromisszum jelentheti - véli a polgármester.

A panaszos, aki korábban 48 aláírást is összegyűjtött a disco ügyében, lapunknak úgy nyilatkozott: ő hajlik a kompromisszumra. Ő annak is örülne, ha szűkítenék a szórakozóhely nyitvatartását, és az nem tartana nyitva a szezonban minden hétvégén.

Lapunk megkereste a szórakozóhely üzemeltetőjét, ő azonban nem kívánt az üggyel kapcsolatban nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!