Hírek

2012.08.22. 06:06

Több száz diákkal kevesebb lesz

Fejér megye - Több lesz idén az általános iskolás, viszont a középiskolákban kevesebb diák kezdi meg a tanulmányait a megyeszékhelyen.

S. Töttő Rita

Több száz diákkal kevesebb kezdi meg idén tanulmányait a fehérvári középiskolákban - derült ki a város oktatási irodájának adataiból. A szeptemberi induláskor a város húsz alapfokú oktatási intézményének negyvenhét  osztályában ugyan  1054 elsős diákot várnak  az iskolapadba. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi évhez viszonyítva közel nyolcvannal  több kisdiák kezdi meg tanulmányait az általános iskolában - mondta el Török Szabolcs, az iroda vezetője, aki szerint ezzel ellentétben  a középfokú beiskolázásban visszaesés tapasztalható. Székesfehérváron tizenkét  középiskola működik önkormányzati fenntartásban, ahol a beiratkozási adatok jelenlegi állapota szerint, a két évvel ezelőtti számokhoz képest 253 diákkal, a tavalyi létszámhoz képest pedig 227 diákkal kevesebb kezdi meg szeptembertől középfokú tanulmányait.

- Ez azt jelenti, hogy a székesfehérvári gimnáziumokban 13 osztály indul 413 diákkal, a szakközépiskolák 31 osztályába 840 diák iratkozott be, ami 148 fővel kevesebb a tavalyi létszámnál. Szakiskolai képzésben pedig összesen 23 osztály és 467 tanuló várható szeptembertől. Ez  57 fővel a tavalyi alatt van - sorolta az irodavezető.

A Fejér Megyei Intézményfenntartó Központhoz tartozó 14 iskolában az ősszel induló tanévben összesen 3413 tanuló kezdi meg szeptemberben a tanulmányait - egészítette ki az adatokat Mátrahalmi Tibor, a központ vezetője. Közülük  2574-en középiskolában, 839 fő pedig általános iskolában, illetve alapfokú művészetoktatási intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!