Hírek

2013.06.26. 11:47

Több rendőr a Velencei-tó partján

Sajtótájékoztatót tartottak a rendőrök Agárdon a turisztikai szezon jegyében.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképzési Központjának agárdi épületében tartott 2013. június 26-án délelőtt tájékoztatót a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője. Dr. Sági János r. alezredes elmondta, a Velencei-tó körül szolgálatot ellátó rendőrök felkészültek az idegenforgalmi szezonra, ami pár hete meg is indult a tóparton.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság állományán túl, a tó környékén a nyári hónapokban szolgálatot látnak el további megerősítő erők is. A Készenléti Rendőrségtől két bevetési egység, míg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről öt rendőrtiszt szakos hallgató került vezénylésre a turisztikai szempontból frekventált helyekre.

Süle József püör. Százados a NAV Fejér Megyei Vám és Pénzügyőrség igazgatója elmondta, hogy a rendőrökkel rendszeresen közös szolgálatokat fognak ellátni. A hétvégékre szórakozóhely-ellenőrzést is terveznek.

 

Fotó: FMRFK

A rendőrkapitány tájékoztatást adott arról is, hogy idén immár tizedik éve annak, hogy a tóparton működik a Szezonális Bűnmegelőzési Központ, aminek fő feladata a bűnmegelőzési tevékenység ellátása, de emellett áldozatvédelmi információs központként működik is funkciónál.

A beszámolókat követően a sajtó képvieselői betekintést nyerhettek a Gárdonyi Rendőrkapitányság állományának életmentő képzésébe is. Ezt dr. Sirák András velencei háziorvos tartotta a rendőröknek, akivel évek óta jó kapcsolatot ápol a kapitányság.  A mentősként is dolgozó doktor már harmadik éve tart a szezon elején elsősegélynyújtó képzést az egyenruhásoknak.

A tájékoztató végén került sor a tavon egy vízből mentési gyakorlatra, amit a vízi körzeti megbízottak hajtottak végre. Egy felborult vitorlás utasát mentették ki a vízből, akit a parton már a mentők vártak.

Mint elhangzott, a tavalyi évben vízbefulladás nem történt a Velencei-tavon, és a cél az, hogy idén se legyen. Ennek érdekében a vízi rendőrök rendszeresen járőröznek a tavon. Eddig idén összesen már tizenhét vízbőlmentésük volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!