Hírek

2014.06.03. 17:40

Több lesz a rendőr a Velencei-tónál

Erősítést kapnak a nyári szezonra a Velencei-tó partján szolgálatot teljesítő rendőrök – jelentették be kedden.

B. Kiss László

A térség közbiztonságáról, a nyári szezonra történő felkészülésről adott tájékoztatást kedden Sági János rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ülésén.

A kapitány beszámolójában elmondta: bár kiegyensúlyozott a tó környéke bűnügyi helyzete, a statisztikáknál fontosabb az állampolgárok szubjektív biztonságérzete. A térségben a vagyon elleni bűncselekmények közül a leggyakoribbak a lopások. Ezek számát gyarapítják az M7-es autópálya parkolójában történt bűnesetek. A strandlopások esetében óriási a sértetti közömbösség, amint a kapitány fogalmazott. Nem egyszer előfordul, hogy az őrizetlenül hagyott pokróc tetején hever az autó indítókulcsa...

Hasonló a helyzet a besurranásokkal is. Habár a hatóság folyamatosan próbálja az emberek figyelmét felhívni arra, hogy legyenek körültekintőbbek, amint beköszönt a jó idő, számosan tárva-nyitva hagyják az ajtót, amikor hátra mennek füvet nyírni, gyomlálni. A felderítést nehezeti, hogy a besurranó tolvajok igen ritkán hagynak nyomot maguk után – derült ki a Sági János szavaiból.

A gépkocsi lopások gyakran a vasútállomások parkolójában történnek, miután a a tulajdonos vonatra szállt. Ehhez hozzájárul, hogy ezek a parkolók nincsenek bekamerázva. A kapitány elmondta, hogy míg korábban a gépkocsikat az utastérben hagyott értékért törték fel, újabban egyre gyakoribb, hogy a csomagtartóból lopnak. Ez arra utal, a tettesek kifigyelik az autóst. A betörések folyamatos kihívást jelentenek a rendőrségnek. Ugyanakkor azt tapasztalják: riasztót leginkább csak a betörés után szerelnek fel.

A nyári szezonra erősítést kapnak a tóparton szolgálatot teljesítő rendőrök – jelentette be a kapitány. A készenléti rendőrségtől 19-en érkeznek, és a közszolgálati egyetem hallgatói is ott lesznek majd a nyáron a Velencei-tó partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!