Hírek

2013.08.22. 06:11

Több ezer szalmabála égett Alsószentiván közelében

Szalmakazal gyulladt ki szerdán éjszaka Alsószentiván közelében - a gyújtogató tinédzserek már bűnügyi őrizetben vannak.

feol.hu

Frissítés, hétfő, 16:09 18 millió forint kárt okozott két tinédzser Alsószentivánon. A 14 és 15 éves előszállási fiatal, több mint 3000 szalmabálát gyújtott fel.

A Székesfehérvári Járásbíróság a 14 éves fiatalkorú előzetes letartóztatásról, illetve 15 éves társa házi őrizetéről határozott. A két elkövető lopott kerékpárjai közül egyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói már beazonosították, mint egy korábbi bűncselekmény tárgyát.

Frissítés, szombat, 14:13 : Két fiatalkorút gyanúsítanak a sárbogárdi rendőrök a hét közepén Alsószentiván közelében elégett bálakazal felgyújtásával.

Összesen 3010 szalmabálából álló kazal égett le 2013. augusztus 21-én éjszaka Alsószentiván közelében.

Mivel idegenkezűség merült fel, így a Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói forrónyomon indultak az elkövetők felkutatására. Alapos és kitartó felderítő munkájuknak köszönhetően 2013. augusztus 23-án elfogták a bálatűz okozásával gyanúsítható két fiatalkorút.

A 14 és a 15 éves előszállási fiúkat, jelentős kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A két tinédzser mindegyike ellen folyamatban van a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon több büntetőeljárás is vagyon elleni bűncselekmények és garázdaságok elkövetése miatt. A rendőrök mindkét fiút bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

A páros a bűncselekmény helyszínére, a rendelkezésre álló adatok alapján lopott kerékpárral érkezett, amiket menekülésük közben hátrahagytak. A biciklitulajdonosok beazonosítása jelenleg még folyamatban van.

A sárbogárdi rendőrök vizsgálják, hogy a két fiatalkorú terhére a rongáláson túl más bűncselekmény - lopás, közveszély-okozás illetve környezetkárosítás – felróható-e.

 

Fotó: Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

A katasztrófavédelem sárbogárdi hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésekor a háromezer-hatszáz szalmabálából álló kazal fele lángokban állt. A nagy hő miatt a tűzoltók időszakonként vízzel hűtik a 61-es főút burkolatát, és folyamatosan felügyelik az égő bálákat annak érdekében, hogy az izzó részek az út túloldalán lévő kukoricatáblában további tüzet ne okozzon - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!