Hírek

2014.01.02. 14:25

10 köbméter szilveszteri szemét

Székesfehérvár - Lassan helyreáll a rend szilveszter után: csütörtökön lebontották a Zichy ligeti színpadot, ám takarítani még mindig kell a bulizók után. Nem csak a belvárosban, azon kívül is.

Házi Péter

A Városgondnokság, gondolva arra, hogy sokan érkeznek majd a szilveszteri színpadhoz búcsúztatni az óévet, közel húsz darab mobil szemetest helyezett ki a belvárosban, ám mint Fülöp György városüzemeltetési vezetőtől megtudtuk, ennek csak nagyjából a felét használták a bulizók, sajnos a többi üresen maradt.

Lebontották a szilveszteri buli központi elemét, a Zichy ligeti nagyszínpadot, újra lehet erre autózni (Fotó: Lovász Lilla)

Pedig másnap volt mit összetakarítaniuk a Városgondnokság munkatársainak, akik december 31-én egészen este tízig takarítottak kilenc fővel. Másnap reggel héttől aztán négy brigád plussz a parkfenntartási csoport is teljes erővel állt neki kipucolni a belvárost, ahonnan nem kevesebb, mint tíz és fél köbméternyi szemét, sörösdoboz, pezsgősüveg, konfetti, szalag és egyéb hulladék gyűlt össze. Péntektől a buszmegállókat és a lakótelepeket szabadítják meg a szilveszter emlékeitől . Csütörtökön lebontották a Zichy ligeti nagyszínpadot is, így a forgalmi rend helyreállt, újra lehet erre autózni.

A fenyőfaárusok is elég sok fát hagytak idén maguk mögött, tőlük a Városgondnokság kauciót kért, ebből az összegből takarították el az általuk kiadott területeken a kereskedők egy része által otthagyott nem kevés fát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!