Hírek

2012.07.04. 13:26

Tisztviselők, képviselők népviseletben

Bicske, Tusnádfürdő – A testvérváros főterén járták szép viseletben a moldvai csángók táncát a bicskeiek. A tavaly alkalmi csoportként alakult civilek egyre komolyabban veszik a népitáncot.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán polgármester néptánctanár is, innen eredt az ötlet még tavaly, hogy az erdélyi és a német testvértelepülésekre a küldöttség vigyen meglepetést. Jó ötletnek bizonyult, hogy a képviselő-testület tagjaiból, intézményvezetőkből, tanárokból verbuváljanak csapatot. A vállalkozó kedvűek azonnal ráálltak, tánctanárért sem kellett messze menni, hiszen a polgármester évekig oktatta a magyar és erdélyi folklór legszebb lépéseit gyermekeknek. Most felnőtteknek szólt a muzsika, s Tessely Zoltán maga is viseletet öltött.

Az alkalmi csapatból néhányan lemorzsolódtak az eltelt hónapok alatt, mások felbuzdultak a részvételre, többen jelentkeztek, hogy bekapcsolódnának! Negyvenen felüliek is fáradhatatlanul próbálnak szabadidejükben. A Tusnádfürdői Napokra tíz pár utazott el, a polgármester vezetésével, a szép ruhákat a martonvásári Százszorszép Táncegyüttestől, s a budapesti Bartók Táncegyüttestől kölcsönözték. Azaz tizenkilencen keltek útnak, a hiányzó férfipárral Tusnádon „segítették ki” a magyarországi vendégeket, akik erdélyi – moldvai és széki – darabokkal kedveskedtek az ottaniaknak.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere tavaly augusztus 20-án Bicskén járt, látta a s nagyon tetszett neki a lelkes civil táncos csapat. Újraválasztása esetére hívta meg őket a nevezetes fürdőhelyre. A romániai helyhatósági választásokon a többség ismét bizalmat szavazott neki, az invitálást így jó szívvel erősítette meg a magyarországiak felé. A 800 kilométernyire fekvő nevezetes helyre támogatók segítségével jutott el a küldöttség, az úttal együtt három napot töltöttek Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!