Hírek

2013.01.04. 15:40

Tervekről, feladatokról Bakonycsernyén

Bakonycsernye - Turi Balázs immár szokásos évértékelője nem ragadt le a tavalyi esztendő eredményeinél; az önkormányzat terveiről, az előtte álló idei feladatokról is bőven szólt.

A civil szervezetek, a helyi vállalkozások és az intézmények képviselői is meghívást kaptak arra az évértékelőre, melyet Turi Balázs, Bakonycsernye polgármestere tartott péntek délután.

Jól állnak, a ciklusprogramban kitűzött célokat sikerült időarányosan végrehajtani  -  mondta el az elöljáró, akinek beszédéből kiderült: fontolóra veszik azt, hogy az eddig kistérségi társulásban működő óvoda fenntartói jogát esetleg  visszaveszi az önkormányzat. Ez attól függ, miként jár jobban a község.

Turi Balázs polgármester (Fotó: Nagy Norbert)

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a művelődési ház felújítására, illetve a  külön épületben működő könyvtárnak a kultúrba történő beköltöztetésére. Meggyőződésük szerint, ha a pályázat nem a nyer, a költöztetést akkor is véghez kell vinni - fogalmazott a polgármester, aki az idei év legnagyobb feladatának nevezte  a Petőfi és a Rákóczi utcák vízrendezésének folytatását, az összességében 110 milliós beruházás levezénylését.

Az önkormányzat ötmilliót nyert  térfigyelő kamerák kihelyezésére, melyek akkor sem haszontalanok, ha Bakonycsernye - miként Turi Balázs mondta - biztonságos település. Nem csupán egy-két ember álma valósulna meg a Falu kemencéjének a sportpályánál tervezett megépítésével - jelentette ki az elöljáró. 2014-ben ünnepli a község fennállásának 290 évfordulóját. Az erre való felkészülés jegyében fotóalbum  kiadását indítványozta a polgármester, aki kérte a lakosokat: az albumhoz bocsássák rendelkezésre a családi albumok régi, féltve őrzött fotóit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!