Hírek

2017.01.25. 11:31

Terítéken a foglalkoztatás - Megnyerték a pályázatot

Megkezdődik a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia "aprópénzre" váltása.

B. Kiss László

A Fejér Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Fejér Megyei Kormányhivatal és az Echo Innovációs Műhely sikerrel pályáztak a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre, amely 2016-2020 között koordinálja és támogatja Fejér megye foglalkoztatási programjainak megvalósítását.

Ezzel összefüggésben ősszel megalakult a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum, szakmai háttéranyagok készültek, és több mint 80 szakértő közreműködésével elkészült, majd decemberben elfogadásra került a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia.  Ezzel az előkészítő munka véget ért, a megvalósítási szakasz következik. A következő négy évnyi munkát ünnepélyes nyitórendezvény keretében kezdik meg január 31-én 10 órakor a Megyeháza Dísztermében.

A rendezvényt Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke nyitja meg, a részvevőket Simon László kormánymegbízott köszönzi. A szervezők megkeresték Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert is, hogy tartson előadást a foglalkoztatáspolitika időszerű kérdéseiről. A tárcavezető - tudomásunk szerint - egyelőre még nem mondott igent a felkérésre. A megye foglalkoztatási stratégiáját Domokos Tamás a, a Magyar Városkutató Intézet ügyvezetője mutatja be. A foglalkoztatást elősegítő támogató eszközöket Buday Attila, a kormányhivatal főosztáylvezetője mutatja be.

A rendezvényre január 27-ig lehet regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!