Hírek

2014.01.02. 18:20

Tavasszal indulhat a tűzoltó-mentő szolgálat

Székesfehérvár - Néhány hónapon belül indul a maroshegyi tűzőrségen a Fehérvári Tűzoltó Egyesület által működtetett, tűzoltó-mentő szolgálat az ipari park cégei számára.

Koppán Viktor Dávid

Balról jobbra az újoncok és az egyesület tagjai: Cseh B. Gergely, Cseri Tímea, Németi László, Gilly Judit, Horváth László, Hajnal Marcell, Varga Lajos, Koppán Viktor, Boka Norbert, Takács Imre

Elérkezett a megvalósításhoz a Fehérvári Tűzoltó Egyesület azon feladata, amit a megalakításakor tűzött ki célként. Eszerint tűzoltó decentrumokat kell létrehozni a város peremkerületeiben. Az első állomás a Maroshegyen valósul meg a Bern Straile Tűzőrségen. Egyfajta létesítményi tűzoltóságként a Sóstói Ipari Parkban lévő cégek vehetik igénybe a tűzvédelmi, mentési szolgáltatást. Varga Lajos egyesületi elnök elmondta, a tárgyalások végén járnak, a közelmúltban tettek tűzoltó vizsgát az egyesület újonc önkéntesei, köztük a polgárőrség speciális csoportjának és az OMSZ mentőápolóinak tagjai. Várhatóan a tavasz első hónapjaiban indulhat a 24 órás szolgálat ez egykori Ikarus tűzoltó laktanyában, ahol a legénység két, a német testvérvárosból származó gépjárműfecskenővel láthatja el szolgálatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!