Hírek

2009.09.11. 02:29

Takarékos a tervezet - Lendvai Ildikó a jövő évi büdzséről

Székesfehérvár - Az MSZP a napokban dönt a következő választás jelöltjeiről. A szabadegyházi jelöltállítón Lendvai Ildikó pártelnök is ott volt, s válaszolt a sajtó kérdéseire.

Gyuricza Ferenc


Lendvai Ildikó is ott volt a szabadegyházi jelöltállító ülésen
Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Milyen lesz a a következő év költségvetése?

- A rendszerváltás óta minden választási év a kiköltekezésről szólt. Most ezt nem engedhetjük meg magunknak. A lakosság türelemmel viselte a válságkezelő intézkedéseket, hogy ez ne hiábavaló áldozat legyen, nem lehet osztogatni. Folytatjuk a takarékosságot, ám a közbiztonságra és a munkahely-teremtésre többet szánunk. Az Út a munkához programot folytatjuk és kiszélesítjük.

- Arról is beszélt, hogy az MSZP baloldali párt...

- Ezért odafigyelünk arra, hogy a nyugdíjak reálértéke megmaradjon, s a nyugdíjkorrekciós intézkedések révén közel egymillió nyugdíjas többet fog kapni. A krízisalapba a vártnál nagyobb összeg folyt be, így az eredeti novemberi határidő után 2010-ben is folytatódik a krízisbe kerültek támogatása. Elkészült a banki etikai kódex, ha ezt a pénzintézetek elfogadják, akkor az aláírásuk után jogi érvényességű lesz. Ha nem, úgy készek vagyunk törvényt alkotni ebben az ügyben, hogy a hitelfelvevők biztonságban érezhessék magukat. Joggal háborognak az emberek az egyes önkormányzati cégeknél történt nagy összegű vezetői kifizetésre. Szeptember 15-étől rendelet teszi kötelezővé a vezetői javadalmazások nyilvánossá tételét. A nyilvánosság eszköz az aránytalanságok megszüntetésére.

- Mikor lesz országos listájuk és miniszterelnök-jelöltjük? Milyen arányban vannak új jelöltjeik a képviselői helyekre?

- A december 12-ei kongresszus dönt az országos listáról és a miniszterelnök-jelölt személyéről. Úgy látom, jelöltjeink harminc százaléka új, és ők zömében fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!